Begović brani Lovrena: "Ne može se njega za sve kriviti, a suigrači ga moraju podržati"

Foto: Getty Images/Guliver Image

LOŠA predstava Dejana Lovrena protiv Tottenhama i dalje je jedna od glavnih tema u Engleskoj. Nakon lavina kritika na njegov račun, u obranu hrvatskog reprezentativca stali su Peter Schmeichel i Gary Neville, a podršku mu je izrazio i Bournemouthov golman Asmir Begović.

"Ne može se za loše Liverpoolove rezultate kriviti samo jednog igrača. Njihova obrana u svakom segmentu igra potpuno krivo. Nema nikakve organizacije, uopće ne djeluju kao da se žele braniti i samo im je na pameti napad. Lovrenu sigurno nije lako, osobito nakon što ga je trener izvadio nakon pola sata. No, sad je red na njegovim suigračima da ga podignu i da ga podrže. Liverpool nema puno opcija na toj poziciji i barem do siječnja moraju računati na Dejana, a na njemu je da pogleda neke utakmice, analizira pogreške i podigne formu", rekao je Begović na nepogrešivom engleskom.

Slaven Bilić dobio je navodno od uprave West Hama dvije utakmice kredita da preokrene igru svoje momčadi. Hammersi već nekoliko utakmica igraju kao da bojkotiraju trenera, a Begovića je voditelj pitao kako bi se igrači trebali postaviti u te dvije utakmice. Smijeniti trenera ili mu pokušati pomoći.

"Pa on ih je većinu doveo, tako da sam siguran da se nada da će dati sve od sebe. A i to je jako teško, dvije utakmice. Što to znači? Dvije pobjede? Jedna pobjeda? Dobra igra? Ne znam kako će se to evaluirati. Igraju s Tottenhamom u Carabao Cupu i onda s Crystal Palaceom. Mislim da će ta utakmica biti ključna. U slučaju negativnog rezultata, upravi će biti jako teško pred navijačima zadržati Bilića. Iako, mi ne znamo što se događa u svlačionici i kako igrači reagiraju prema njemu. No, ako nema podršku, onda ga stvarno nema smisla držati na klupi", zaključio je Begović, koji je u Engleskoj od 2005. godine.

Pročitajte više