Belgijanci jednoglasni: Izgubili smo zbog golmana, ali smo igrali bolje od Hrvatske

"PORAZ od Hrvatske otvara perspektivu Vragovima", uvjeren je De Standaard koji najistaknutijima proglašava Lukakua, Hazarda i Witsela, ističući kako bi remi bio najpravedniji ishod.

Ocjenjujući igrače, golman Logan Bailly dobio je neprolaznu 'peticu' uz napomenu: "Nije imao prilike istaknuti se jer hrvatski napadači nisu bili precizni, osim kada je krivo procijenio Kranjčarov udarac."

"Obećavajuća je hrabrost koju je Belgija pokazala u igri, momčad je napravila malo obrambenih grešaka. Martens je odigrao dobro na sredini i opravdao povjerenje njegova klupskog trenera (Advocaat trenira i AZ, op. a.), a Lukakuov debi budi nadu."

"16-godišnji napadač debitirao je bolje nego što se očekivalo i nisu ga impresionirali snažni hrvatski braniči Šimunić, Ćorluka i Lovren, koji su ga najčešće mogli zaustaviti tek prekršajem. Lukaku je bio neizostavni dio svake opasne akcije domaćih."

Belgijski dnevnik piše kako je ovo bio drugi poraz Dicka Advocaata u pet utakmica, koliko vodi Belgiju: "Poznat je po tome što ne voli gubiti, ali ne može biti nezadovoljan igrom koju je pokazala njegova momčad. Utakmica je stalno bila izjednačena, a u drugom poluvremenu Crveni vragovi su čak bili i bolji. Hrvati su jedini gol postigli udarcem iz daljine koji je golman Bailly potpuno krivo procijenio."

"Igrali smo jako dobro protiv uglednog protivnika"

"Bila je to prava prijateljska utakmica i, imajući to na umu, belgijska reprezentacija ostavila je jako dobar dojam. Igra je bila organizirana s istaknutom kombinatorikom. Itekako je vidljiva ruka izbornika Advocaata jer reprezentacija raste iz utakmice u utakmicu", zadovoljni su belgijski kolege.

Posebno se ističe kako je razlog više za zadovoljstvo činjenica što je takva igra pokazana protiv "itekako uglednog protivnika, Hrvatske, koja je 11. na svijetu, dok je Belgija za 55 mjesta ispod na Fifinoj ljestvici".



"Ravnopravni u prilikama"

Standaard navodi da se igra obiju momčadi poboljšala u drugom dijelu, posebno što se tiče kombinatorike belgijske reprezentacije. "Čale je propustio poentirati u najboljoj prilici na utakmici, kada je pogrešno dodao Oliću umjesto da je poentirao."

"Hazard je pokazivao bljeskove talenta, Witsel je bio sveprisutan, a Lukakua je Runje spriječio u postizanju pogotka. Dembele se nije vidio ni na lijevom krilu, a ni na desnom, kada je zamijenio strane s Hazardom."

"Modrić i Olić imali su prilike za Hrvate, ali je i Hazard pogodio okvir gola, dok je Vertonghen zamalo zakasnio na ubačaj, a Lukaku je bio još bliži golu, pa se čini da je remi bio najpravedniji ishod."


Het Laatste Nieuws: Trebali smo izvući neodlučeno, ali golmanova greška odlučila je meč

"Udarac Tottenhamova veznjaka prešao je preko sklupčanog Bailleya", piše najčitaniji belgijski dnevnik o greški koja im je uzela zasluženi remi.

HLN ističe kako već nakon ove utakmice Advocaat može ivući zaključke: "Colpaert i Van Damme nisu impresionirali na bokovima, dok je Bailleyju samopouzdanje nestalo nakon primljenog gola. Čini se da se definitivno odlučio za ofenzivnu formaciju s Lukakuom u špici, Dembeleom lijevo i Hazardom na desnoj strani."

"Tri lude minute"


Isti izvor također ističe kako je po prilikama utakmica bila izjednačena s boljim drugim poluvremenom, kada su u "tri lude minute" obje momčadi propustile doći do golova preko Lukakua, odnosno "hrvatskog Cryuffa Modrića".

"Upravo kada su Vragovi preuzeli igru, primili su gol nakon što su nepotrebno izgubili loptu s kojom je Kranjčar neometan krenuo po gol", piše list o trenutku koji je prelomio utakmicu.

"Belgija je zaslužila barem jedan gol, ali je Hazardov šut spriječila vratnica, dok je Vertonghen malo zakasnio na ubačaj Carcele."

Pročitajte više