HRVATSKI NOGOMETAŠI

Benfica poslala Krovinovića na posudbu

Foto: EPA

FILIP KROVINOVIĆ za iduću sezonu posuđen je Vitoriji Guimaraes, objavila je Benfica. Hrvatski veznjak (23) tako iz prvaka Portugala privremeno odlazi u klub koji je sezonu završio na petom mjestu. 

Prije dvije godine Krovinović je ostvario transfer iz snova. Sa samo 21 godinom i ni dvije godine nakon što je napustio HNL davljenika Zagreb, potpisao je za svjetskog velikana Benficu.

U novom klubu mu je sjajno krenulo. Novinari su ga prozvali "motorom Benfice", "novim Modrićem" i igračem koji je "revolucionarizirao dosadnu i predvidljivu igru Benfice". Prošlu godinu otvorio je odličnom igrom u gradskom derbiju protiv Sportinga. Novi izbornik Zlatko Dalić nije krio da je Krovinović jako blizu popisa za SP, no onda se sezona iz snova srušila samo dvije minute prije kraja još jedne njegove odlične partije.

Krovinović je 21. siječnja 2018. namjestio prvi od tri gola Benfice protiv Chavesa (3:0) u prvenstvu i u 88. minuti pokušao spasiti loptu pokraj aut-linije, no nezgodno je stao i ozlijedio ligament desnog koljena pa je sezona za njega bila završena. Čekala ga je operacija i dugotrajna rehabilitacija.  

Potrgani prednji križni ligamenti koljena značili su ne samo da je za Krovinovića završena sezona nego i da je ostao bez SP-a. Vratio se tek nakon deset mjeseci, krajem studenoga prošle godine.

Ubrzo je otišao trener Rui Vitorija, koji ga je doveo u klub, a zamijenio ga je Bruno Lage pod kojim je momčad odlično igrala pa je oporavljenik Krovinović do kraja sezone dobio samo dvije prilike kao prvotimac. Jedna od njih bila je protiv Dinama u Europa ligi. 
 

Pročitajte više