Benfica preokretom u Rusiji potvrdila prolaz u četvrtfinale Lige prvaka

Foto: Index Fotomontaža/Guliver Images/Getty Images

BENFICA je u četvrtfinalu Lige prvaka. Portugalska momčad u prvom je ogledu osmine finala porazila Zenit s 1:0, dok je u uzvratu odigranom u Rusiji s 2:1 potvrdila plasman među osam najboljih u Europi.

Promašaji obilježili prvo poluvrijeme

Zenit je od prve minute krenuo u juriš na pogodak. Momčad Andrea Villasa Boasa bila je aktivnija i opasnija, ali i neprecizna. Posebno pamtimo promašaje Artjoma Džube u uvodu utakmice.

Zenit u prvih 45 minuta nije uspio načeti mrežu gostujućeg sastava, ali posrećilo im se u 69. minuti kada je Žirkov probio lijevu stranu, zavrnuo loptu u sredinu za Hulka koji je glavom poentirao za vodstvo ruske momčadi.

Bio je to rezultat koji je Zenitu nudio produžetke i kakvu takvu nadu za četvrtfinale, ali umjesto da prelome utakmicu igrači Villasa-Boasa primili su dva gola u deset minuta.

Preokret Benfice

Preokret je započeo u 85. minuti kada je Gaitan pospremio odbijanac nakon što je Lodigin sjajno obranio udarac Jimeneza sa 20 metara.

Ruski je vratar odbio loptu u vratnicu, a Gaitan je neometan glavom pogodio za izjednačenje. U tom trenutku Zenit se u potpunosti raspao, a konačnih 2:1 postavio je Talisca u posljednjoj sekundi utakmice.

Ždrijeb četvrtfinale Lige prvaka na rasporedu je 18. ožujka s početkom u 12 sati.

ZENIT - BENFICA 1:2

Sastavi:

Benfica: Ederson, Lindelof, Eliseu, Semedo, Fejsa, Samaris, Gaitan, Renato Sanches, Mitroglou, Jonas, Pizzi

Zenit: Lodygin, Anyukov, Lombaerts, Luis Neto, Mauricio, Danny, Witsel, Zhirkov, Hulk, Kokorin, Dzyuba

Pročitajte više