euro 2020

Benzema, Mbappe i Griezmann prvi put igrali zajedno. Pogledajte što su radili Walesu

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

KARIM BENZEMA, jedan od najboljih napadača svijeta, nakon više od pet godina vratio se u reprezentaciju Francuske. Izbornik Didier Deschamps je u prijateljskoj utakmici protiv Walesa tjedan dana prije Eura predstavio zastrašujući napad Griezmann - Benzema - Mbappe. Francuska je pobijedila 3:0 golovima Mbappea, Griezmanna i Ousmanea Dembelea. 

Benzema je promašio penal i još nekoliko velikih prilika, ali je ipak sjajno odigrao povratnički meč, koji je s velikim zanimanjem pratila cijela Francuska. Legendarni golgeter Reala i deveti najbolji strijelac u povijesti Francuske, koji je do ovog meča bio na 82 nastupa i 27 golova, na povratničkom meču je propustio doći na korak do šestog na vječnoj ljestvici. To je Zinedine Zidane s 31 golom, ali bez obzira na to, oduševio je suigrače, izbornika i navijače.

Benzeme u reprezentaciji nije bilo još od 2015. jer je bio upleten u skandal ucjenjivanja suigrača Mathieua Valbuene snimkama seksa. Tako da je propustio povratak francuske na svjetski vrh, dolazak do finala Eura 2016., osvajanje svjetskog naslova 2018. te stasanje napada Mbappe - Griezmann. Zato se s velikim zanimanjem pratilo kako će izgledati kada duo postane trozubac. U prvom zajedničkom nastupu su briljirali. 

Ova utakmica je pokazala da će Benzemina uloga biti slična onoj koju igra u Realu. Spušta se duboko po loptu i akcije počinje leđima okrenut golu. Često traži priliku za udarac i odlazi na lijevu stranu. Sve ovo je s već uigranim spomenutim dvojcem izvodio sjajno, kao da im ovo nije premijera, nego tko zna koja utakmica. 

Deschamps ih je sjajno složio pa tako Benzemin ulazak ne znači da se mijenja uloga Griezmanna, koji ionako često igra kao četvrti veznjak, jako blizu lijevoj strani, gdje prima loptu i razigrava. Mbappea je pak bilo svugdje. 

Benzema je propustio zabiti već nakon tri minute, kada mu je dobro centrirao Pogba, ali njegov udarac glavom dobro je obranio velški golman Danny Ward. U 25. minuti Benzema je propustio najbolju priliku. Njegov šut s dva metra Neco Williams je obranio rukom, zbog čega je isključen, a Francuska je dobila penal. Međutim, Benzemin prizemni udarac u donji desni kut sjajno je obranio Ward. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO BENZEMA NIJE USPIO ZABITI PENAL

Ipak, Francuska je brzo iskoristila igrača više i samo devet minuta kasnije Mbappe je pretrčao čuvare te bio brži i od Warda i vješto ga je prebacio za 1:0. U trećoj minuti nastavka utakmica je bila riješena. Mbappe je petom proigrao Griezmanna, koji je s ruba kaznenog prostora zabio u rašlje za 2:0. 

Deset minuta prije kraja Coman je ubacio s desne strane, a Benzema ni ovaj put nije uspio zabiti, ali je napravio sve za gol koji je uslijedio. Na 15 metara od gola sjajno je smirio loptu prsima između trojice te opalio desnicom. Lopta je pogodila stativu te se odbila do Dembelea, koji je postavio konačnih 3:0. Benzema je zatim imao još jednu priliku za gol, ali mu je Ward obranio i ovaj udarac glavom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE FRANCUSKA - WALES 3:0

Francuska je tako predstavila zastrašujući napad u svoj njegovoj raskoši nakon čega nitko ne zavidi Njemačkoj, protiv koje aktualni prvaci svijeta 15. lipnja igraju prvu utakmicu na Euru.  

Sastav Francuske protiv Walesa:

Lloris; Pavard (Kounde), Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez (Digne) - Tolisso (Sissoko), Pogba (Coman), Rabiot - Griezmann, Mbappe (Dembele), Benzema.

Pročitajte više