LA LIGA

BETIS - REAL 2:1 Sjajni Betis srušio Real i gurnuo Barcu na prvo mjesto

Foto: Reuters

BETIS je u 27. kolu La Lige kod kuće golovima Sidneija i Tella pobijedio Real 2:1 i tako omogućio Barceloni da pobjegne Realu na dva boda prednosti na prvom mjestu.

U sjajnoj utakmici na Benito Villamarinu domaćini su sasvim zasluženo došli do pobjede, a poveli su u 40. minuti. Betis je izveo korner, a dok su svi čekali reakciju suca nakon što je Fekir pao u šesnaestercu, na loptu je natrčao stoper Sidnei i topovskim udarcem je zakucao pod gredu za 1:0.

No Betisov stoper upropastio je gol u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena nakon što je u kaznenom prostoru po nozi raspalio Marcela pa je Karim Benzema realizirao penal za 1:1.

Real je u nastavku tražio drugi gol, a domaćini su se orijentirali na kontre koje su se pokazale ubojitima. U 55. minuti Joaquin je pobjegao gostujućoj obrani, zaobišao je Courtoisa i kad su svi očekivali da će pospremiti loptu u prazan gol, Luka Modrić ju je izbio s crte i tako barem na kratko spasio svoju momčad.

Modrić je skoro bio Realov junak, ali je u 70. minuti Robles jedva obranio njegov topovski udarac, a u nastavku akcije Ferland Mendy je pogodio gredu. Kako je vrijeme odmicalo, Real je povećavao pritisak, a onda je u 82. minuti ostao bez bodova. Guardado je u polukontri odlično proigrao Tella, a ovaj je rutinski s ruba šesnaesterca probio Courtoisa za 2:1.

Real je u završnici stjerao Betis u vlastiti šesnaesterac, ali imao je tek jednu polupriliku Benzeme koja je otišla pokraj gola. Tako je Real upropastio veliku pobjedu u Clasicu protiv Barcelone i u zadnjih 11 kola ulazi s dva boda manje od najvećeg rivala.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više