Bez Beckhama u Maksimiru, očekuje se povratak Owena

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello mogao bi iz izostaviti Davida Beckhama s popisa reprezentativaca za ogled protiv Hrvatske.

Talijana ne engleskoj klupi brine Beckhamov umor zbog učestalih putovanja na relaciji domovina - Los Angeles, gdje igra za Galaxy, a osim toga otočki mediji nisu oduševljeni njegovom igrom protiv Češke (2:2) u prijateljskoj utakmici.

Sve zajedno moglo bi značiti da je osim ozlijeđenih Stevena Gerrarda i Owena Hargreavesa i David Beckham upitan za utakmice protiv Andore i Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine.

"Nitko nije nedodirljiv, pa tako niti Beckham. Protiv Čeha je istrčao kao i ostali igrači, možda i više. Ponekad je on veoma opasan, no na toj utakmici nije napravio ništa posebno", kazao je Capello dodavši :

"Pogledat ću plan njegovih putovanja. Moram to napraviti, utakmica protiv Češke bila je prijateljska, slijede kvalifikacijske za SP".

Izbornik engleske reprezentacije rekao je u razgovoru za News of the World:

"Ljudi nikada nisu zadovoljni. Očekuje se da ćemo svladati Češku 3:0, Andoru 8:0, a moramo pobijediti i u Hrvatskoj. Naučio sam živjeti s pritiskom i znam da ću ukoliko pobijedimo biti najbolji trener, a u slučaju poraza glupan".

Izgledno je da će se vrata reprezentacije uskoro ponovno otvoriti Michaelu Owenu, strijelcu 40 golova u 89 nastupa za Englesku.

"On je dobar igrač, nije mnogo igrao u posljednje vrijeme, no ima “nos” za gol. Ipak, tek je započeo povratak u formu i još nije u potpunosti spreman", završio je Capello priču o napadaču s još uvijek ozlijeđenim lisnim mišićem noge.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više