LIGE PETICE

Bezobrazni Kepa hit Wikipedije: "Rođen je bez ruku, a zamjena mu je Sarri.."

Screenshot: Twitter

KEPA ARRIZABALAGA, golman Chelseaja, šokirao je nogometni svijet ponašanjem pred kraj produžetaka finala Liga kupa na Wembleyu. 

Na samom kraju utakmice protiv Manchester Cityja i pri rezultatu 0:0, odbio je zamjenu kako bi umjesto njega ušao Willy Caballero, specijalist za penale.

To je zapanjilo sve koji su gledali meč i potpuno izludilo Maurizija Sarrija, trenera Bluesa. Činjenica da je nakon toga City slavio na penale samo otežava Kepinu poziciju.

Ali golman Chelseaja ne vidi u čemu je problem iako je pred cijelim svijetom srušio trenerov autoritet i napravio nešto nezabilježeno - odbio napustiti teren kada je vidio svoj broj na semaforu četvrtog suca. 

Poput svog trenera, kojeg je doveo do ludila, pri čemu je Sarri bacao stvari po klupi i bijesan otrčao u tunel Wembleyja, Kepa nakon blamaže prodaje priču da je sve bio tek "nesporazum".

Naravno, nitko ne vjeruje u ovu PR bajku, pa je društvenim mrežama već tijekom Kepinog odbijanja da napusti igru i ludila koje je zbog toga uhvatilo Sarrija, počelo kolanje zafrkancija na račun ove raritetne situacije.

Afera je već dobila ime: "Kepagate", a kao prvi poligon za ismijavanje bahatosti golmana Chelseaja i nemoći trenera te momčadi u ovoj situaciji poslužila je najlakša, ali i globalno najvidljivija meta - Wikipedija.

Na engleskoj verziji neizbježne internetske enciklopedije kao funkcija 24-godišnjeg vratara navedeno je "menadžer Chelseaja". 

Ruska Wikipedia dala je Kepi proširene ovlasti. Tamo je opisan kao "trener i golman Chelseaja."

Najzaigraniji su bili urednici španjolske Wikipedije. Tamo je za Kepu navedeno: "Priča se da je rođen bez ruku, zbog čega je Chelsea s njim na golu izgubio finale Liga kupa protiv Manchester Cityja, nakon čega je protjeran na Mars s klupskim kolegom Gonzalom Higuainom, koji od tamo vježba pucanje penala prema Zemlji."

Sarri je također dobio sprdnju na svoj račun. Na engleskoj Wikipediji naveden je kao "talijanski nogometni trener i zamjena Kepi Arrizabalagi".

 

 

Pročitajte više