transferi

Bild: Haland odbio najveći europski hit sezone zbog jednog razloga

Foto: Epa

MOŽDA nijedan igrač nije obilježio ovu polusezonu kao norveški napadač Salzburga Erling Braut Haland. Čudesni 19-godišnji Norvežanin ove sezone je zabio nestvarnih 28 golova u 22 utakmice u svim natjecanjima i svojim partijama natjerao pola Europe da ga poželi već ove zime.

Navodno, Halland je najbliže Juventusu, spominjao se i Manchester United, no prvu konkretnu ponudu dao je jesenski prvak Bundeslige Leipzig. Njemački klub najveći je hit europskog nogometa ove polusezone, uvjerljivo su osvojili skupinu Lige prvaka, a prvi su i u Bundesligi.

Glavni adut njemačkog kluba u pregovorima s Halandom činjenica je da Leipzig i Salzburg imaju istog sponzora, no Haaland je odbio ponudu premda je Leipzig bio spreman platiti odštetnu klauzulu od 20 milijuna eura.

Glavni razlog je bilo to što trener Leipziga Julian Nagelsmann nije bio spreman norveškom napadaču obećati da će imati startno mjesto u momčadi. Osim toga, Bild piše da je zapelo i oko nekih financijskih detalja.

Haland se sastao s predstavnicima Leipziga početkom ovog mjeseca, no izgleda da od posla neće biti ništa, a s tim su najsretniji u Torinu.

Pročitajte više