BILIĆ PREGAŽEN U LONDONSKOM DERBIJU West Ham - Arsenal 1:5

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJTEŽI PORAZ otkako je trener u Engleskoj, kojim je izjednačio debakl s Hrvatskom protiv Engleske u kvalifikacijama za SP sedam godina ranije i pola sata vožnje dalje, doživio je Slaven Bilić u 14. kolu Premier League. 

S ovih 1:5 protiv Arsenala, Bilić je u gradskom derbiju (iako s obzirom kako ove sezone West Ham igra, izgleda i gdje se nalazi na tablici, ne može biti govora da igra ikakav "derbi" osim onaj začelja) došao već do osmog prvenstvenog poraza ove sezone.

Za ilustraciju, prošle bajkovite sezone, kada je njegov "Leicester za siromašne" prvenstvo okončao na šestom mjestu, West Ham je pod Bilićem jednako toliko poraza imao na kraju, nakon čak 38 utakmica. 

Prvenstvo je ušlo u drugu trećinu, a West Ham ima samo 12 bodova, jedan iznad zone ispadanja, ali ako sutra Hull pobijedi Middlesbrough, Hammersi idu ispod crte. Povijest nas uči da je za opstanak u Premier League dovoljno 40 bodova.

Ali sadašnjost, u kojoj razbijeni, bezvoljni, demoralizirani West Ham, puna primadona, šetača, kiksera i nižerazrednih igrača, te s trenerom koji je "dead man walking", dok praznog pogleda i bez ideja na terenu šuti, a pred televizijskim kamerama krivi vlastite igrače da se ne trude na treninzima, ta sadašnjost nam govori da Hammersima s ovim igračima i trenerom nema spasa.

Što je najgore po navijače West Hama i Bilićeve obožavatelje, ne čini se da će crni niz ovdje stati, jer zbog katastrofalnih pogrešaka suvlasnika i trenera u prijelaznom roku, ozljeda koje su pogodile niz važnih igrača, ovisnosti o samo jednom klasnom igraču kojeg klub ima, te velikih Bilićevih kadrovskih i taktičkih grešaka, odnosno predvidljivosti i izostanka pravovremene reakcije s klupe tijekom igre, što ga nije "krasilo" prošle sezone, West Ham je tu gdje je, koračić od dna, kao druga najgora momčad po broju primljenih golova (29).

Iduće nedjelje West Ham gostuje kod Liverpoola, a navijači su već ukalkulirali poraz, jer demolirana momčad nema šta tražiti pod udarima Kloppovog manijakalnog presinga. Nakon tog gostovanja, koje zaključuje niz od pet iznimno teških mečeva (Tottenham, Manchester United u prvenstvu i Liga kupu, Arsenal i Liverpool), Hammersi dočekuju Burnely i Hull, da bi godinu okončali gostovanjima kod Swanseaja i Leicestera.

Ali, nitko tko je gledao West Ham ove sezone neće reći da su mu te četiri utakmice lake ili lakše. Jer Hammersima je svaki dvoboj do kraja "finale" u bitki za opstanak, za koji se žestoko bore upravo četiri spomenute momčadi.

Klub koji je prošle godine sanjao Ligu prvaka, sada se grčevito bori za prvoligaški život. Pitanje je hoće li ga u toj odiseji predvoditi i njegov hrvatski trener. 

WEST HAM - ARSENAL 1:4

Tijek utakmice:

86. minuta: GOOL za ARSENAL! 1:5, strijelac ALEXIS SANCHEZ! Navijači West Hama već su ispraznili stadion, ali oni malobrojni koji su ostali, mogli su vidjeti velemajstora na djelu. Ozil je proigrao Sancheza, koji izbija sam pred Randolpha i onda ga lažnjakom šalje na travu, da bi ga "pravim" udarcem prebacio i zabio njegov treći, a Arsenalov peti gol. 

84. minuta: GOOL za ARSENAL! 1:4, strijelac ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN! Ali, Arsenal samo minutu kasnije vraća na tri gola prednosti, jer Ox pogađa također s runa kaznenog prostora. 

83. minuta: GOOOL za WEST HAM! 1:3, strijelac ANDY CARROLL! Ovaj put neće zabiti hat-trick Arsenalu kao proljetos, ali je povratak na teren nakon tri i pol mjeseca, proslavio golom istom protivniku. Utješni zgoditak za Hammerse, Carroll je zabio nakon što se Payetov pokušaj iz slobodnjaka, do njega odbio od okvira gola, a suparnici su ga samo gledali. 

79. minuta: GOOOL za ARSENAL! 0:3, strijelac ALEXIS SANCHEZ! Ozilu je lopta pobjegla kada je pokušao pucati, ali dolazi do Sancheza, koji s ruba kaznenog prostora pogađa za njegov drugi i Arsenalov treći gol. 

72. minuta: GOOOL za ARSENAL! 0:2, strijelac ALEXIS SANCHEZ! Mustafi je izbio prema protivničkim vratima, a iznimno tešku loptu Sanchez velemajstorski smiruje i šalje pored Randolpha u gol. 

70' Dvije velike prilike za Arsenal i dvije sjajne obrane West Hamovog golmana! Monreal je s lijeve strane povratnom poslužio Ramseya, čiji dobar udarac Randolph još bolje brani, kao i odbijanac, na koji se bacio Ozil. 

68' Koscielny je drugi igrač Arsenala sa žutim kartonom. 

67' Walcott napušta igru, mijenja ga Ramsey. 

66' Sjajna akcija Sancheza i Walcotta i kada je potonji planirao poslužiti Čileanca za poentiranja, od nikud se stvorio Ogbonna i 

65' Reid je drugi igrač West Hama sa žutim kartonom. 

63' Bilićeva druga zamjena, umjesto Fernandesa, u igri je Ayew. 

60' Fletcher je prvi igrač West Hama sa žutim kartonom nakon što je nagazio Koscielnog. 

58' Nakon suadara Gabriela i Matsuakua, Arsenalov stoper je završio krvave glave. 

55' Budi se West Ham. Nakon odlične kombinacije Payeta i Lanzinija na lijevoj strani, Koscielny u zadnji tren čisti pred golom. Odmah zatim, Fletcher se probija s desne strane i puca blizu gola. 

50' Ozil je nabacio iz slobodnjaka s desne strane, a Walcott glavom šalje loptu preko gola. 

Kraj poluvremena.

45' Velika prilika za West Ham! Fletcher je ušao u kazneni prostor na desnoj strani i centrirao pred gol, gdje Obiang puca preko gola. 

43' Payet iz slobodnog udarca s 30-ak metara puca visoko preko gola. 

41' Nova dobra akcija Oxlade-Chamberlaina na lijevoj strani i odličan centaršut na drugu vratnicu, ali Walcott se nije potrudio pospremiti ga u mrežu.

38'Sanchez propušta riješiti utakmicu za Arsenal! Oxlade-Chamberlain sada se iskupio za nedavni promašaj, jer efektnim slalomom kroz sredinu oslobodio se nekoliko suparnika i poslužio Sancheza, koji prolazi Ogbonnu i ostaje mu samo golman Randolph, ali on dobro skraćuje kut, pa šut čileanskog napadača prema golu blokira Reid. 

30'Nove prilike za Arsenal. Sanchezov udarac brani Randolpoh, a Oxlade-Chambrerlain očajno puca iz odlične pozicije u kaznenom prostoru. 

24. minuta: GOOOL za ARSENAL! 0:1, strijelac MESUT OZIL! Ogbonna se predugo premišljao, da bi mu konačno Coquelin presjekao loptu, koja dolazi do Sancheza, a ovaj s njom ulazi u kazneni prostor te nesebično i savršeno poslužuje Ozila, koji lako poentira s par metara. 

20' Prilika za West Ham. Payet je sjajnom loptom rastvorio Arsenalovu obranu i poslužio Lanzinija, koji izdržava napad oba Arsenalova stopera, ali ga je Coquelin izgurao na stranu, pa Argentinčev udarac Čech lakše brani, odnosno odbija u korner. 

18' Velika prilika za Arsenal! Mustafi glavom prebacuje loptu iz kornera na drugu stativu, gdje Koscileny u padu kasni za milimitar poentirati s ispruženom nogom. 

15' Nova opasnost pred golom West Hama. Sanchez odigrava na lijevu sranu za Monreala, a njegovu povratnu loptu pred golom u zadnji tren izbija Reid. 

10' Arsenal caruje terenom s gotovo 80 posto posjeda lopte.

7' Bilićevu ionako tešku situaciju s ozljedama igrača, sada dodatno produbljuje James Collins, koji na početku utakmice signalizira da ne može više i mijenja ga Arbeloa. 

5' Arsenal prijeti. Lijepu kombinaciju Sancheza i Walcotta završava Gabriel, ali obrana Hammersa blokira njegov pokušaj.

Sastavi: 
 
WEST HAM

ARSENAL

Tablica:

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više