BILIĆ KONAČNO IMA KILLERA 9 stvari koje sigurno niste znali o igraču s kojim West Ham puca na LP-a

Foto: Twitter

SLAVEN BILIĆ naučio je lekciju od prošlog ljeta. Dok su lani njegove kolege ljeto koristili kako bi se osnažili i postali što konkurentniji za nadolazeću sezonu Premiershipa, bivši hrvatski izbornik izigravao je cirkusanta komentirajući utakmice Europskog prvenstva u Francuskoj.
 
Možda je široj javnost bilo simpatično gledati Bilića kako na koljenima usred TV studija u euforiji na koljenima kleči i divi se golovima Dimitrija Payeta, igrača koji ga je nekoliko mjeseci kasnije lagano odjebao, ali zbog njegovih medijskih eskapada, West Ham je "prespavao" prošli ljetni prijelazni rok i dobar dio sezone bio je u zoni ispadanja.
 
Ove godine Bilić je na vrijeme krenuo u rekonstrukciju momčadi, ali problem je bio što je redom dobivao odbijenice. Bilić je mjesec dana bezuspješno pokušavao pojačati najtanji dio momčadi West Hama - napad i dovesti igrača od 20+ golova po sezoni. Mete su mu bile izvrsne, sve dokazani golgeteri, ali nitko od njih ne želi među Hammerse.
 
Carlos Bacca, Alexandre Lacazette, Michy Batshuayi, Olivier Giroud i Vincent Janssen odbili su ga od početka ljeta, a posebno težak udarac za West, točnije ugled tog kluba, to je što se odreda radi o igračima koji žele otići iz svojih klubova, ali ne i u West Ham.
 
U međuvremenu, Bilić je ipak uspio neke igrače dovesti u London. Engleski reprezentativni vratar Joe Hart koji je imao vrlo lošu sezonu u Italiji doveden je iz Torina, a u klub su stigli i iskusni Pablo Zabaleta iz Cityja te sjajni, ali ćudljivi Marko Arnautović iz Stokea.
 
Međutim, tu nije bio kraj dolascima u West Ham, a Bilić je napokon dobio o napadača-kapitalca.
 
Jedan od najboljih meksičkih nogometaša svih vremena Javier Hernandez, poznatiji kao Chicharito, jučer je i službeno predstavljen kao novi igrač Hammersa. 29-godišnji napadač za 16 milijuna funti stigao je iz Bayer Leverkusena, a nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda, igrač je i službeno predstavljen.
 
"Jako sam sretan što sam se priključio West Hamu. Za mene je Premiership najbolja i najjača liga na svijetu i kada mi se pružila prilika vratiti se, odmah sam pristao. West Ham je klub koji ima veliku prošlost i još veće ambicije. Mislim da ćemo imati sjajnu sezonu", rekao je Meksikanac.
Navijači Hammersa su oduševljeni, već se govori o ulasku u Ligu prvaka, a čak je i poslovično arogantni Jose Mourinho kazao da će ove sezone West Ham biti ozbiljan konkurent svima za sam vrh Premiershipa.
 

Hernandez je najdublji trag ostavio u Manchester Unitedu za koji je igrao između 2010. i 2015. godine. Potom je proveo jednu sezonu na posudbi u Real Madridu prije dolaska u Bayer 2015. U dvjema sezonama u dresu Apotekara zabio je 28 golova. 
 
9  stvari koje sigurno niste znali o Chicharitu
 
Chicharitov otac i djed bili su meksički reprezentativci, a obojica su sudjelovali na svjetskim prvenstvima. Otac je nastupio u Meksiku 1986., a djed Tomas Balcazar Gonzalez u Švicarskoj 1954.
 
Chicharito je postigao svoj prvi gol na SP-u protiv Francuske u Južnoj Africi 2010., reprezentaciji kojoj je njegov djed zabio na Mundijalu u Švicarskoj.
 
Hernandez je bio dio meksičke U-17 reprezentacije koja je postala svjetski prvak 2005., no samo nekoliko tjedana prije početka turnira ispao je iz momčadi.
 
Omiljeno jelo mu je ''tortas ahogadas'', tradicionalni sendvič iz rodne mu Guadalajare.
 
Omiljeni broj mu je 14 koji je nosio i njegov otac.
 
Najomiljenija žrtva mu je Chelsea kojem je zabio osam golova, više nego bilo kojoj drugoj momčadi u karijeri. Wigan Athletic je njegov sljedeći omiljeni protivnik, njemu je zabio šest golova, nakon čega slijede Mainz, Eintracht Frankfurt i Stoke City s pet.
 
Golom Hrvatskoj u nedavnoj prijateljskoj utakmici postao je najbolji strijelac u povijesti meksičke reprezentacije
 
Chicharito je treći dvostruki osvajač Premiershipa koji se ovog ljeta pridružio Hammersima. S Unitedom je osvajao titule 2010/11. i 2012/13., dok su Joe Hart i Pablo Zabaleta dvaput bili prvaci dok su igrali za City.
 
Chicharito (grašak) je naslijedio nadimak od svog oca kojeg su zvali Chícharo. Razlog? Obojica imaju zelene oči, što nije tako čest znak u Meksiku.
 

 

Pročitajte više