Bilić: Možda sam lud, ali zadovoljan sam skupinom!

ŽDRIJEB skupina za Euro, koji je Hrvatsku smjestio u skupinu sa Španjolskom, Italijom i Irskom, prokomentirao je izbornik Slaven Bilić.

> Na Euru protiv Španjolske, Italije i Irske!

> Pročitajte kada i gdje ćemo igrati protiv Irske, Italije i Španjolske

"Nije lagana naša skupina, ali nije nijedna. Može netko smatrati da sam lud, ali ja sam zadovoljan skupinom. Privilegija je što igramo protiv aktualnog svjetskog i europskog prvaka! Imamo šanse, jasno da će biti teško, ali čekaju nas tri izvanredne utakmice i ja se nadam prolazu", rekao je Bilić.

Na upit mijenja li ždrijeb planove reprezentacije i Saveza o bazi u kojoj će boraviti za vrijeme Eura Bilić je kazao:

"Nismo krili da bismo zbog kampa u Donjecku igrali u Ukrajini, ali obzirom na ždrijeb najvjerojatnije ćemo biti smješteni u Poljskoj."

"S Ircima nas čeka ratnička utakmica, a protiv Španjolske i Italije imamo šanse za prolaz"

Kratko je Bilić analizirao i suparnike: "Da se igrati protiv Irske i protiv Italije. Sa Španjolcima već nešto manje, jer oni ne pitaju puno protivnika."

U Dublinu su naši u kolovozu odigrali prijateljsku utakmicu bez golova: "S Ircima nas čeka prava ratnička utakmica, jaki su u skoku, imaju svoj stil i bit će teško."

"Fenomenalno je ovo, čekaju nas protiv Španjolske i Italije dvije povijesne utakmice, u kojima imamo šansu za prolaz", zaključio je Bilić u izjavi za HTV.

Vukojević: Prognoza? Dalje idu Španjolska i Hrvatska

Veznjak kijevskog Dinama Ognjen Vukojević htio je da reprezentacija bude smještena u grupu B ili D, kako bi igrala utakmice u Ukrajini: "Žao mi je, želja mi je bila igrati u Ukrajini, ali nadam se da će nas Ukrajinci vidjeti i upoznati nakon što prođemo skupinu. Trebamo pravu Hrvatsku, nadam se da ćemo proći skupinu. Moja prognoza je da dalje idu Španjolska i Hrvatska", optimistično će Vukojević:

"S Irskom smo nedavno igrali, i dobro je što s njima otvaramo. S tri boda na startu napravili bi veliki korak prema četvrtfinalu i povećali zanos uoči utakmica s Italijom i Španjolskom. Furija je po meni prvi favorit turnira, ali ne bojimo se nikoga."

Ogi tvrdi da je ključ prolaska utakmica s Italijom: "Azzurri su totalno druga reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva. To će biti presudna utakmica, tu bi se mogao odlučivati putnik za četvrtfinale.

"Španjolska? To su najljepše utakmice, bit će čast i zadovoljstvo igrati protiv takve reprezentacije. To će biti šlag na tortu", dodao je za kraj.

Pročitajte više