Bilić: Ne stignem razmišljati o Realu, previše je problema u reprezentaciji pred Ukrajinu

SLAVEN BILIĆ nalazi se u vrlo teško situaciji. Odlučujući susret s Ukrajinom sve je bliže, a sve više reprezentativaca nalazi se na popisu ozlijeđenih.

"Da, situacija jest vrlo ozbiljna, ali ja nikad ne važem koja je situacija teža, nego se svakoj situaciji nastojim maksimalno prilagoditi i iz nje izvući najbolje. Mi dosad guramo dobro, kiksali smo samo protiv Engleza. Ako se poraz od Engleza uopće može smatrati katastrofom", rekao je Bilić za Novi list.

Na pitanje tko bi mogao zamijeniti Križanca Bilić odgovara:"Teško mi je o tome govoriti, jer ima još dosta do utakmice. Tu su Robert Kovač, Vejić, ne smijemo zaboraviti ni Sablića, koji igra standardno u kijevskom »Dinamu«. Uostalom, razlog nedavnoga Aljošina odlaska u Kijev dijelom je bio vezan i uz Sablića. Pričao sam sa Sabljom, objasnio sam mu da nije ispao iz reprezentacije zbog kvalitete nego zbog ozljede, na što se onda nadovezalo njegovo neigranje u klubu. Knežević muku muči s ozljedom, ne konkurira za momčad »Juventusa«, to su objektivni problemi".

Utakmica s Ukrajincima u Zagrebu zasigurno je najvažnija u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Ukoliko ne pobijedimo na Maksimiru, naći ćemo se u vrlo nezgodnoj situaciji...

"Svaka je utakmica bitna, jer je kvalifikacijski ciklus vrlo kratak. Premali je broj utakmica da bismo jednu okarakterizirali ključnom. Uostalom, mi smo protekle kvalifikacije odradili maestralno pa smo morali pobijediti svaku utakmicu do kraja natjecanja. Sada je važnost pojedine utakmice još veća, jer na Svjetsko prvenstvo izravno ide samo prvoplasirana momčad u skupini. Zato će nam, pogledamo li raspored do kraja kvalifikacijskoga ciklusa, svaka utakmica biti itekako važna. Rezultat protiv Ukrajine neke će stvari usmjeriti, otežati ili olakšati, ali i nakon nje će sve biti otvoreno", odgovorio je Bilić.

Ovo je po mnogima najteža situaciji u kojoj se u svojoj dosadašnjoj izborničkoj karijeri našao Slaven Bilić.

"Moguće da je. Situacija je zaista vrlo ozbiljna, ali ja nikad ne važem koja je situacija teža, nego se svakoj situaciji nastojim maksimalno prilagoditi i iz nje izvući najbolje. Mi dosad guramo dobro, kiksali smo samo protiv Engleza. Ako se poraz od Engleza uopće može smatrati katastrofom. Kažete da možemo žaliti za utakmicom protiv Ukrajine u Harkivu? Dobro, ali napravili smo sve da tu utakmicu pobijedimo. Znam da će netko razviti teoriju da u Harkivu nismo bili hrabri, ali stvorili smo svoje prilike. Naravno da mi je žao što ih tada nismo pobijedili, ali nema veze, pobijedit ćemo ih u Zagrebu", rekao je Slaven Bilić.

Evo što Bilić kaže o interesu Madriđana za njegove usluge: "Da, čitao sam o tome, kao što sam čitao o interesu Chelsea i još nekih drugih klubova. Zar vi zaista vjerujete da ja u ovom trenutku razmišljam o Realu".

"Vjerujte da me trenutačno ne zanimaju ni Barcelona, ni Manchester United ni finale u Rimu. U reprezentaciji se dogodilo previše negativnih stvari da bih razmišljao o bilo čemu drugome, osim o Križančevoj ozljedi i problemima u našoj momčadi. Međutim, nema ni k od kukanja, kao što nema smisla ponavljati da od naše prve utakmice nijednom nismo bili kompletni. Pričao sam s Ivicom više od pola sata, rekao sam mu da ta ozljeda neće ugroziti njegovu karijeru. Pauzirat će samo četiri tjedna, ali nama će itekako nedostajati u utakmici protiv Ukrajine. Situacija možda nikad nije bila ozbiljnija, ali ponavljam, nema kukanja. Kad su u pitanju ozljede naših reprezentativaca, s jedne strane svi kažu da je dobro, jer je još mjesec dana do utakmice pa se možda oporave. S druge strane, kad vidim što nam se sve događa, počeo sam se bojati da je ostalo dovoljno vremena da se još netko ozljedi. Ne možeš vjerovati", dodao je Bilić.

M.M.
Foto: Index

Pročitajte više