CHAMPIONSHIP

Bilić o ludoj utrci za Premiership: Ne sjećam se da se to ikada dogodilo

Foto: Reuters

WEST BROMWICH ALBION koji vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić jučer je u 44. kolu Championshipa odigrao 0:0 protiv Fulhama te tako zakomplicirao borbu za ulazak u Premiership.

Ovim remijem WBA je ostao na drugom mjestu s 82 osvojena boda, dva manje od prvog Leedsa koji ima i utakmicu manje te s četiri boda više od Brentforda koji također ima utakmicu manje.

"Ako ne uzmem u obzir rezultat, ponosan sam na igru svoje momčadi. Bila je to dobra utakmica, derbi, prava natjecateljska. Bila je to muška predstava s obje strane. U prvom poluvremenu je protivnik imao inicijativu i to nije bio naš plan, ali dobro smo se branili. U drugom dijelu smo zadržali koncentraciju, ali imali smo i puno više od igre i bili bolji od njih. Ipak, nismo zabili. To je naš problem kroz čitavu sezonu, stvaramo više prilika od protivnika, ali ne uspijevamo zabiti", rekao je Bilić.

Luda završnica Championshipa

Osvrnuo se hrvatski stručnjak i na situaciju na tablici s obzirom na to da su se sada u borbu za drugo mjesto uključili upravo Fulham i Brentford koji danas ima priliku doći na samo bod zaostatka ako pobijedi Preston North End.

"Ovo je bila važna utakmica za nas i bez obzira na to što nismo slavili, još uvijek imamo sve u svojim rukama. Sad nas čeka možda i najvažniji tjedan u našim karijerama, to sam rekao i momcima. Težak je ovo ritam i ne želim se žaliti, ali odigrati pet utakmica u 13 dana... ne sjećam se da se to ikada dogodilo."

Podsjetimo, prve dvije momčadi na tablici u Premiership ulaze direktno, a one koje završe na pozicijama od 3. do 6. ići će u doigravanje iz kojeg prolazi samo jedna momčad. Do kraja su ostala još dva kola. 

Pročitajte više