TRANSFERI

Bilić za 10 milijuna eura doveo napadača koji je prošle sezone zabio jedan gol

Foto: Gulliver / Getty Images

SLAVEN BILIĆ prije mjesec dana postao je trener West Bromwich Albiona, kultnog engleskog kluba koji se natječe u drugoj ligi. Od Bilića se očekuje da klub iz Championshipa uvede u Premier League. 

Međutim, već na početku naišao je na velike kadrovske probleme. U odnosu na prošlu sezonu, klub je napustilo čak 13 igrača. Šest ih se vratilo s posudbe u matične klubove, pet igrača je otpušteno, a dvojica su prodana. U isto vrijeme doveden je samo jedan novi igrač. 

To su ozbiljne poteškoće s obzirom na to da sezona počinje za dva tjedna, a ogoljela momčad, koju čeka čak 46 kola maratonskog prvenstva, posebno je tanka u napadu. Tamo je ostala bez Dwighta Gaylea koji se vratio u Newcastle i Jaya Rodrigueza koji je prodan u Burnley.

"Imamo dobre napadače, ali je svima jasno da smo u odnosu na prošlu sezonu izgubili one koji su donosili 50 golova. To neće biti lako nadoknaditi igračima koji su u kadru. Zadovoljan sam nekim napadačima, ali moramo ih imati više", jasan je bivši hrvatski izbornik.

Prvi potez u tom smjeru definitivno mu je donio kvantitetu, ali teško da je riječ i o kvaliteti.

Engleski mediji javljaju da je WBA sve dogovorio s Kennethom Zokoreom (25), danskim napadačem Cardiffa kojeg potpisuje uz odštetu od 10 milijuna eura. Cardiff napušta nakon tri i pol godine i za to vrijeme je u 110 utakmica postigao tek 24 gola. 

Visoki (1,90) napadač odlikuje se prije svega velikim oscilacijama u formi i lošim radnim navikama. Prošle sezone, jedine koju je otkako je u Engleskoj igrao u prvoj ligi, postigao je samo jedan gol. 

Pročitajte više