Bilića nisu spasile Gruzija ni pobjeda nad velesilom Latvijom, ali je Mamićeva wc-sjednica



VELIKO finale tragično loših kvalifikacija u komično laganoj skupini, odigralo se u dramatičnom ambijentu stijena pune Kantride, kojima je odjekivala pjesma latvijske ekskurzije. Bilićeva impotentna reprezentacija ne može više napaliti ni "provinciju", kada joj HNS po drugi put u ciklusu gurne jednu nezagrebačku utakmicu.

Kakva sreća: Hrvatska dočekala Strinićev i Srnin centaršut

Pobjeda 2:0 nad petorazrednom Latvijom bila je donji minimum, ispod kojeg se nije moglo ni smjelo. Ali, nakon što je Hrvatska konačno dočekala Strinićev centaršut i "kiflu" kakvih je Srna do prije nekoliko godina isporučivao po nekoliko na utakmici, a hrabri baltički branitelji jedva bačeni na koljena, sada slušamo kako nam igra na ovoj utakmici mora biti zvijezda-vodilja, kojom ćemo do pobjede i protiv puno jačih ekipa.

Hodnički summit na kojem je gazda odlučio da Bilić ostaje

Negiranje realnosti, koje postaje omiljena zanimacija hrvatskih reprezentativaca, u nekom drugom slučaju bilo bi opasno, ali kako im zamjeriti kada veliki meštar hrvatske nogometne ceremonije, u svom stilu radi sve da ovu sprdnju od saveza, igre i rezultata, učini još satiričnijom.


Mamić je u tijesnim hodnicima Kantride sazvao sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je odlučio da "idemo dalje" u sastavu koji nas je doveo do toga da ovisimo o milosti Gruzije i da nam domaću pobjedu nad Latvijom u 70. minuti donose igrači koji su ušli na poluvremenu, nakon još jedne pogrešno odabrane taktike i igrača.

Sporo i neprecizno

Kranjčar je sporošću i gušenjem igre opet podsjetio na eru kada je reprezentaciju vodio njegov otac, a namjeru da se probojnim bekovima premosti put do latvijskog gola nisu kvarili samo neprecizni centaršutevi Srne i Strinića, nego i nedostatak "teškog" centarfora Jelavića, koji je pak pogrešno postavljen u momčad u Ateni, gdje je Hrvatska navodno igrača na kontre. Osim jednog Kranjčarovog pokušaja, nije bilo ni udaraca iz daljine.

Nesavladivog Vaninsa ne može se probiti Vidom

Govorilo se da je HNS spremio premije za Gruzijce protiv Grčke, ali Latvija, koju je Hrvatska na početku kvalifikacija s pola gasa pobijedila 3:0, predvođena golmanom Vaninsom, borila se kao da je u svlačionici čeka grčka torba, ništa manje puna od one koju je na istom mjestu prije 12 godina (nakon što su Krečak i Šupraha presudili Rijekinoj tituli) Špacinom Osijeku poslala Croatija.


Hrvatska se u prvom dijelu trudila, ali jalovo, bez ijedne izgledne prilike. Kao što smo rekli, pretrpana sredina zaobilazila se bokovima, ali je Bilić i tu pokazao koliki je ziheraš: U utakmici gdje jedino igra pobjeda sa što više golova razlike, nakon ozljede Ćorluke, pored "živog i zdravog" Perišića, uvodi Vidu!?

Bila bi sramota da je ovakva Hrvatska izravno otišla na Euro

Posjed lopte na poluvremenu od 72 prema 28 posto za Hrvatsku zvučao je zgodno, ali od toga nije bilo nikakve konkretne koristi. Hrvatska do isteka sata vremena igre nije iskoristila ni što Gruzija vodi protiv Grčke. Stvarno je nevjerojatno da je i pored nedopustivo loše igre i odnosa, Bilićeva momčad mogla izravno otići na Euro!

Pletikosino skidanje zicera i Perišićevo ubrzanje jedini plusevi

Ipak, nisu Gruzijci zauvijek mogli odrađivati posao za Hrvatsku, a početkom drugog dijela, nakon još jednog velikog Lovrenovog kiksa, Pletikosa "nakon nekoliko godina" u reprezentaciji brani veliku priliku suparnika. Živo nam se fućka kako mu ide u Rostovu na Donu, želimo gledati da za Hrvatsku skida prilike poput one Rudnevsa, koji je ostao sam pred našim golom. Osim ove nesvakidašnje situacije, jedino dobro u iščupanoj pobjedi je Ivan Perišić, koji je ulaskom na poluvremenu potpuno pokrenuo igru.

Pročitajte više