"Bilo bi prekrasno sedam godina nakon Ivaniševića podignuti još jedan trofej u Londonu"

USUSRET finalu FA kupa velški list "IC Wales" objavio je veliki intervju sa Nikom Kranjčarom.

Niko je predstavljen kao čovjek koji je udarcem sa tridesetak metara izbacio Englesku sa Eura, a koji sada namjerava uzeti i velški skalp.

"Nakon Engleske, zašto ne i Wales? Tko osvoji Fa kup, igrati će u Europi sljedeće sezone, a gubitnik ide kući praznih riku. Ovo finale FA kupa najveći je izazov u mojoj karijeri, a ukoliko slučajno osvojimo trofej, ispunit ću sve dječačke snove. Zaista bi bilo izvanredno kada bi postao prvi Hrvat koji je podignuo pokal pobjednika engleskog kupa", rekao je Kranjčar.

Kranjčar inzistira da bi bio vrlo sretan kada bi nakon Ivaniševića 2001., sedam godina kasnije podignuo još jedan trofej u Londonu, doduše nešto sjevernije.

"Bio bi vrlo ponosan da kao Goran podignem vrijedan trofej u Londonu. Da, znam Gorana dobro, Hrvatska nije velika zemlja. Vrlo se često čujemo, iako on sada živi u SAD-u", ističe Niko.

Već je jedan Hrvat igrao finale FA kupa, bio je to Silvio Marić, koji je u finišu te utakmice promašio izvrsnu šansu. Niko se pak nada da se neće nešto slično i njemu dogoditi.

"Da sjećam se kako je promašio tu izvrsnu šansu. Nadam se da se to neće dogoditi i meni. Bilo bi to strašno", napomenuo je Kranjčar.

Niko je do sada već dva puta igrao na Wembleyu, a pobjede protiv Engleske i nedavno protiv WBA ohrabruju ga uoči ovog trećeg nastupa.

"Zbog fantastične atmosfere koja tamo vlada, uživam igrati na Wembleyu, a kako sam posljednje dvije utakmice koje sam igrao tamo dobio, sigurno da sam samouvjeren da i u trećoj utakmici mogu izaći kao pobjednik", spremno će Kranjčar.

Kranjčar ističe kako ga je nevjerojatan broj ljudi već pitao za karte.

"Za sve one koji su me zvali da bi željeli prisustvovati ovom finalu bilo bi mi potrebno negdje oko tisuću karata. Prijatelji me zovu svakih deset minuta, međutim, zaista ne mogu svima ispuniti želju", rekao je Krunchie.

Za kraj Niko je malo pohvalio i trenera Harryja Redknappa.

"Harry je strašan motivator i nikada ti neće dopustiti da potoneš nakon nekog kiksa ili neuspjeha. Uvijek ti pomaže i potiče te da daš uvijek sve od sebe. On je zapravo po meni ključna osobna ovog kluba i glavni razlog što smo došli u ovo finale", za kraj će Kranjčar.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više