transferi

Bio je najslabija karika Bjeličinog Dinama, a sad ga želi slavni talijanski klub

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

KRIZA nastala koronavirusom paralizirala je sport. Natjecanja su prekinuta i nitko ne zna kad će se stvari vratiti u normalu. Ipak, nogomet nije umro. Klubovi, čak i oni koji su najviše pogođeni pandemijom smrtonosnog virusa, polako slažu kadrovsku križaljku za iduću sezonu.

Ugledni talijanski Corriere dello Sport objavio je kako je Bologna koju vodi Siniša Mihajlović zainteresirana za desnog beka zagrebačkog Dinama Petra Stojanovića.

Ovaj često kritizirani desni bek Modrih još se prošlog ljeta dovodio u vezu s talijanskim SPAL-om, ali kako je Dinamo tada igrao u Ligi prvaka, Slovenac je ostao u Zagrebu.

> Bjelica štiti najlošijeg igrača i skriva najveći problem Dinama. Dokad?

Stojanović je u Dinamu četiri godine, nedavno je produžio ugovor, ali kriza nastala koronavirusom napravila je kaos u svjetskom nogometu i upitno je koliko će važeći ugovori vrijediti. Fifa je već najavila određene mjere koje će se odnositi na prijelazni rok.

Pisali smo kako Dinamo ima više od 50 igrača pod ugovorima i čak 11 na posudbi. Mnoge od njih klub će puštati i bez odštete, da ih ne mora plaćati, dok su svi drugi na tržištu, kako god ono izgledalo.

Eventualna visina ponude još nije poznata, ni koliko bi Dinamo očekivao za Stojanovića, no izvjesno je kako bi do rastanka moglo doći. Pogotovo s obzirom na to da je nazočan Iranac Sadegh Moharrami, koji je u zadnjem derbiju protiv Hajduka odigrao jako dobro, čak ga je i Igor Tudor nahvalio.

Otkako je stigao iz Maribora u siječnju 2016., Stojanović je odigrao 145 službenih nastupa za Dinamo. Osvojio je tri naslova prvaka, dva Kupa i Superkup.

Premda često označavan kao jedna od slabijih karika Dinama, Slovenac je bio standardan igrač kod Bjelice i kao nagrada stigla je ponuda iz Italije.

Pročitajte više