LIGE PETICE

Bio je u kolicima i patio jer nije mogao hodati, a danas s Barcom lovi prvi trofej

Foto: Albert Gea/Reuters

MARTIN BRAITHWAITE danas ima priliku osvojiti svoj prvi trofej kao igrač Barcelone jer njegov klub igra finale Kupa Kralja protiv Athletic Bilbaa.

Danski napadač dao je intervju za CNN u kojem se prisjetio djetinjstva i naglasio kako je sretan da danas uopće igra nogomet jer je kao dječak imao velikih zdravstvenih problema.

Prošao je teško odrastanje

Napadač Barcelone osvrnuo se na period svog života između pete i sedme godine koji je proveo u kolicima zbog problema s kukovima. Postojala je opasnost da nikad više neće hodati, a kamoli igrati nogomet.

"Imam pun sjećanja na taj period jer je on bio jako tužan. Gledao sam drugu djecu kako trče, igraju se i smiju... Bilo je jako teško, osjećao sam sram samo zato što sam bio drugačiji", rekao je Danac za CNN.

Nije imao plan B, zanimao ga je samo nogomet

Upornost liječnika i samog Martina dovela je do toga da Braithwaite danas bez ikakvih poteškoća trenira i igra nogomet. Splet okolnosti koji podrazumijeva odlazak Luisa Suareza i probleme s ozljedama u Barceloni dodatno ga je nagradio i doveo u jedan od najboljih klubova svijeta. 

"Uvijek sam htio biti nogometaš, to su moja prva sjećanja. Samo to sam htio, nikad nisam imao plan B. Jednog dana sam kupio sina s treninga i javio se agentu koji mi je rekao da me traži Barcelona", rekao je Braithwaite pa dodao:

"Skrivao sam to dok nisam bio siguran da je istina. Moja supruga je osjetila da nešto nije u redu jer sam skrivao pozive od nje. Kad sam joj krenuo reći o čemu se radi, nasmijala se i rekla da već zna."
 

 

Pročitajte više