I Lazio stao u red za bivšeg Dinamova stopera za kojeg se otimaju klubovi iz Premiershipa

Foto: Getty Images/Guliver Image

OTKAD SE krajem prosinca prošle godine pojavila priča da Burnley želi Celticova stopera Jozu Šimunovića u ovom prijelaznom roku, lista zainteresiranih klubova za bivšeg Dinamova igrača se itekako produljila.

Šimunovića sad žele i Newcastle i Crystal Palace, a zadnji koji je stao u red jest rimski Lazio. Talijani će u siječnju najvjerojatnije ostati bez Stefana de Vrija pa im hitno treba zamjena u zadnjoj liniji.

Englezi su Šimunovića (23) spremni platiti oko devet milijuna eura pa se očekuje da će i Lazio morati dati barem toliko želi li ga na Olimpicu. U transferu bi mogao pomoć i Senad Lulić koji će ljudima iz Lazija sigurno reći poneku lijepu riječ o kolegi iz reprezentacije BiH.

Lazijev interes potvrdio je i jako dobro upućeni talijanski novinar Mattia Deidda, koji rijetko objavljuje neprovjerene informacije.

Šimunović je iz Dinama u Celtic otišao u ljeto 2015. godine za 7,5 milijuna eura. Imao je dosta problema s ozljedama, ali je prošle dvije sezone bio praktički standardni član prve postave. Na početku ove sezone ozlijedio se pa zaredao s lošim igrama te preselio na tribinu. S klubom je dogovorio da je najbolje za obje strane da se raziđu.

Pročitajte više