Žestoka kritika za Wembanyamu: On izgleda poput Bambija

Foto: Profimedia

BIVŠI NBA prvak Glen Davis jedan je od prvih koji su žestoko kritizirali Victora Wembanyamu, prvi izbor ovogodišnjeg drafta i mladog košarkaša kojem se predviđa blistava budućnost. Kritiku mu je prvak s Boston Celticsima iz 2008. uputio nakon premijere u predsezoni najjače košarkaške lige svijeta.

Francuski 19-godišnji košarkaš Victor Wembanyama debitirao je prije nekoliko dana za San Antonio Spurse u NBA ljetnoj ligi. Iako je njegova momčad pobijedila Charlotte Hornetse 76:68, do pobjede nije došla predvođena njime. Uzeo je 13 šuteva iz igre i pogodio samo dva, jednu dvicu i jednu tricu (iz šest pokušaja). S crte slobodnih bacanja pogodio je sva četiri šuta. Na parketu je proveo 27 minuta, a zabio je devet poena, uz osam skokova, tri asistencije, pet blokada i tri izgubljene lopte.

Davis: Nisam siguran da može podnijeti patnju

Ljetna NBA liga nema velik značaj, rezultati utakmica najčešće nisu bitni, nego se tu nameću igrači koji se bore za mjesto na rosterima NBA momčadi. Od Wembanyame se očekuje da svojom visinom (226 cm) i vještinama vođenja lopte i šutiranja promijeni ligu, no Davis nije siguran da je on za to već sposoban. Posebice je kritičan bio prema njegovom izgledu, odnosno činjenici da tako visok ima tek 95 kilograma.

"Taj dečko izgleda poput Bambija. Poput bebe žirafe. Nisam siguran da može podnijeti svu patnju", rekao je Davis koji je od 2007. do 2015. u NBA ligi igrao za Boston, Orlando Magic i LA Clipperse uz prosjeke od 8 poena i 4.4 skoka po utakmici.

Wembanyama je u svojoj drugoj utakmici izgledao puno bolje. Zabio je 27 poena, imao 12 skokova i tri blokade u 27 minuta. Spursi su tu utakmici izgubili od Portland Trail Blazersa 80:85.

Pročitajte više