Bivši šefovi Osasune idu u zatvor zbog namještanja. Moraju vratiti 2,3 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

PETORICA bivših direktora španjolskog nogometnog prvoligaša Osasune i dva bivša igrača Betisa osuđeni su u petak na zatvorske kazne zbog niza optužbi za korupciju.

Najveću kaznu dobio je nekadašnji direktor Osasune Angel Vizcay, koji je dobio osam godina i osam mjeseci zatvora zbog netransparentnog trošenja novca, krivotvorenja računa i sportske korupcije. Uz to će on i ostala četiri direktora morati vratiti klubu 2.340.000 eura.

Bivši igrači Betisa Antonio Amaya i Xavi Torres kažnjeni su s po godinu dana zatvora zbog umiješanosti u sportsku korupciju.

Sud u Španjolskoj je dokazao kako su se u sezoni 2013./14. direktori Osasune dogovorili da će isplatiti Amayi i Torresu po 650.000 eura kako bi pomogli Betisu svladati Valladolid u pretposljednjem kolu Primere, a zatim da će namjerno izgubiti od Osasune u posljednjem kolu kako bi sastav iz Pamplone zadržao prvoligaški status.

Betis, koji je i prije ta posljednja dva kola izgubio izglede za ostanak, svladao je Valladolid 4:3, a potom izgubio 1:2 od Osasune. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Osasuni da ostane u ligi.

Pročitajte više