Bivši sportski direktor Hajduka mora platiti 7 tisuća kuna zbog udaranja susjeda

Foto: Hina

GORAN VUČEVIĆ, bivši prvotimac i sportski direktor Hajduka, morat će platiti sedam tisuća kuna sinovima pokojnog Ante Brajevića, susjeda iz splitskog Varoša, i to na ime naknade za neimovinsku štetu zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje. 

Vučević je zbog udaranja Ante Brajevića već osuđen na uvjetnu kaznu u kaznenom postupku, i to je bio temelj za tužbu braće Brajević. Tražili su inače značajno veći iznos, ali sud ih je odbio. Odbijena je i tužba protiv oca Gorana Vučevića, kao i protutužba Vučevića protiv Brajevića.

Vučević će se žaliti na presudu

Rino Petričić, odvjetnik Gorana Vučevića, najavio nam je kako će sasvim sigurno podnijeti žalbu na nepravomoćnu presudu splitskog Općinskog suda.

"Ne radi se ovdje o novcu, nego o činjenicama. Sud nije uvažio izjavu jedinog svjedoka očevica", kazao nam je Petričić. Na suđenju su pokušali dokazati da ozljede Ante Brajevića nisu nastale u sukobu s Vučevićem, već iz jednog drugog događaja. Vučević i dalje ne priznaje presudu i kategorički tvrdi da nije ozlijedio susjeda.

"Oca mi je udario šakom u glavu"

Do sukoba je došlo 29. ožujka 2008. godine oko imovinsko-pravnih pitanja, odnosno razbijena zidića. Davor Brajević, sin pokojnog Ante, kazao je da je Vučević njegova oca udario šakom u glavu. Razdvojio ih je i završio u klinču s Vučevićem. Nakon toga oca je vodio psihijatru, smetalo mu je svjetlo, nije izlazio iz kuće, a prst mu je bio ukočen do kraja života, naveo je Davor Brajević.

 

Pročitajte više