Bivši talijanski vratar Giovanni Galli: Buffon me nije slušao i zato Italija nije prošla

BIVŠI vratar Milana i talijanske reprezentacija Giovanni Galli svalio je krivnju za talijanski poraz protiv Španjolske na Gianluigija Buffona.

Buffon koji se godinama smatra za jednog od najboljih svjetskih vratara, prema mišljenju nogometnih stručnjaka, nije baš najbolji u čitanju jedanaesteraca.

Posljednji u nizu kritičara Giovanni Galli osvrnuo se na dramatični poraz protiv Španjolske te rekao da je Buffon mogao bolje odraditi taj posao.

Galli je u svojoj karijeri nastupio 19 puta za Italiju, osvojivši naslov Svjetskog prvaka 1982. u Španjolskoj. Nastupio je i u Meksiku 1986., a bio je i dio momčadi Milana krajem 80-tih godina prošloga stoljeća.

"Buffon i ja smo prijatelji. Kada smo prošloga ljeta bili na odmoru objasnio sam mu kako je najlakše pročitati izvođače, no on to nije poslušao. Rekao sam mu da svi igrači rade pokret glavom prije izvođenja udarca po kojem može pročitati u koju će stranu pucati", kaže Galli.

"Kada igrač stavi loptu na bijelu točku podignu glavu i pogledaju gdje će uputiti loptu. Rekao sam mu da obrati pažnju na to, no nije to učinio. Primjerice dok je Villa išao postavljati loptu na bijelu točku Buffon mu je bio okrenut leđima te nije mogao pročitati gdje će ovaj pucati", objašnjava Giovanni Galli.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više