Bivši trener Rangersa: Klub ni pod koju cijenu ne smije prodati Jelavića

HISTERIJA otočkih medija oko Nikice Jelavića ne prestaje. U srijedu se tako oglasio i bivši menadžer Rangersa Walter Smith (63) koji je klub s Ibroxa odveo do tri naslova škotskog prvaka u posljednje tri sezone.

Četvrti naslov u nizu će, smatra Smith, biti jako daleko ukoliko Rangers u siječnju odluči prodati hrvatskog nogometaša, strijelca 12 prvenstvenih pogodaka ove sezone.

"Mislim da Rangers nije u poziciji da, neovisno o iznosu koji može zaraditi, proda Jelavića i nada se da će osvojiti naslov. Bila bi to vrlo teška situacija za klub. Ranije smo već gubili igrače poput Kennyja Millera tijekom siječnja, ali mislim da si ne možemo priuštiti gubitak Jelavića ove zime. Nismo željeli ostati bez Millera lani, bilo je to veliko razočaranje, ali barem smo znali da nam ostaju Jelavić, Steven Naismith i Kyle Lafferty", prenosi Smithove riječi Daily Mail.

Za Jelavića zanimanje navodno pokazuju brojni engleski klubovi. Spominjali su se posljednjih dana Everton, Liverpool, Sunderland, Leicester, QPR, West Bromwich…

"Je li Jelavić sposoban ostaviti traga u Premierligi? Dobar je igrač i snašao bi se gdje god da ode. Ali iz Rangersova kuta gledanja, ne bih želio da ode. Bio bi to teško nadoknadiv gubitak",  zaključio je bivši škotski izbornik.

Pročitajte više