Bjelica je otišao zbog svađe oko smanjenja plaća. Na to su sad pristali svi igrači

Foto: Pixsell

MJESEC dana nakon skandala oko smanjenja plaća igračima i stručnom stožeru Dinama, što je rezultiralo rastankom s Nenadom Bjelicom, na klupske mjere štednje pristali su svi Dinamovi igrači.

Podsjetimo, Dinamo je 24. ožujka na svojim službenim stranicama objavio da će klub zbog krize s koronavirusom morati smanjiti primanja svih zaposlenika, a to se odnosilo i na igrače. Prema tom prijedlogu/odluci, klub bi igračima do 30. rujna isplatio trećinu prihoda, trećinu bi dobili kad bi se nogomet nastavio igrati, a trećine bi se morali trajno odreći.

No igrači i trener odbili su takvu odluku kluba, nakon čega je Dinamo dva dana kasnije otpustio čitav Bjeličin stručni stožer, koji nije radio na ugovor, nego su njegovi članovi bili zaposlenici kluba. Ta odluka je očekivano razbjesnila Bjelicu, kojeg je klub ovim potezom natjerao da a) raskine ugovor s klubom i odrekne se gotovo 2,5 milijuna eura ili b) pristane na sporazumni raskid i uzme znatno manju otpremninu.

Nakon tri tjedna natezanja i šutnje kluba, ali i igrača, Nenad Bjelica je 16. travnja raskinuo ugovor s Dinamom. 

Opraštali se na Instagramu

"Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plaća objavljena bez razgovora sa mnom. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve to je nestalo", rekao je Bjelica na odlasku iz Maksimira.

Igrači su se od Bjelice uglavnom opraštali na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, a u dva tjedna do danas ipak su promijenili priču i pristali na sve uvjete kluba. 

Kako doznajemo, svi do jednoga pristali su na smanjenje plaća i potpisali anekse ugovora, a jedini koji to nije učinio je Amer Gojak. No on je u izolaciji nakon povratka iz BiH i tek fizički nije stavio potpis na aneks, što neće biti nikakav problem. Većina aneksa je registrirana u HNS-u, a onaj dio koji nije bit će ovih dana jer klub još nije riješio potrebnu birokraciju koja je čista formalnost.

Dinamo je u ponedjeljak počeo s treninzima za eventualni nastavak sezone koji se u HNL-u očekuje do 30. svibnja.

Pročitajte više