HNL

Bjelica: Napadaju me zato što su ljubomorni na mene. Tako mi se dive

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

NENAD BJELICA obratio se novinarima prije utakmice 25. kola HNL-a koju njegov Osijek igra kod Šibenika u nedjelju od 17:05 sati.

Osijek je kiksao u dvije posljednje utakmice, obje na domaćem terenu. Ispao je od Rijeke u Kupu (1:2), a zatim samo bodom protiv Gorice (1:1) posrnuo u borbi za naslov s Dinamom. Aktualni prvak sada ima dva boda više i utakmicu manje od jedinog konkurenta za naslov.

Kakva je atmosfera u momčadi nakon dva uzastopna neuspjeha?

Dobro je stanje u ekipi. Velika je konkurencija, svi žele igrati i ta dva lošija rezultata nisu ostavili negativan trag na momčad. 

Što spremate za Šibenik?

A i da spremam nešto, ne bih vam rekao, hahaha. Ja sam u jako dobrim odnosima s kolegom Krunom Rendulićem, ali ne baš toliko da bih mu odavao kako planiram igrati protiv njega. Pokazali smo da tijekom utakmice uspješno mijenjamo i igrače i sustav, pa sam siguran da ćemo se dobro pripremiti za Šibenik.

Renduliću, još jednom poznatom bivšem nogometašu Osijeka, sjajno ide u prvoj sezoni sa Šibenikom u Prvoj HNL?

Jako mi je drago zbog Krunoslava koji u Šibeniku ostvaruje zapažene rezultate. Krenuo je zdravim i pravim putem, nije odmah skočio u prevelike cipele. Marljivo prolazi sve stepenice i razine klubova koje trener mora proći da bi postao veliki trener i on to svakako može biti. U poslu je jako stručan i sistematičan, a kao čovjek iznimno korektan. Želim mu puno uspjeha, ali ne u nedjelju.

Kako vas se dojmila njegova momčad?

Jako dobro organizirana ekipa, jako agresivna. Možda bude jak vjetar u Šibeniku, pa možda budemo igru i sustav prilagodili uvjetima tamo. Tek kad dođemo u Šibenik, odlučit ću o prvih 11.

Kod Šibenika se ističu ofenzivci?

Imaju tri jako dobra napadača, Jurića i dva krila, Ampema i Emira Sahitija. Vrlo su kvalitetni igrači koji će brzo igrati za jače klubove. Morat ćemo u obrani biti jako fokusirani, agresivni i koncentrirani kako bismo ih mogli zaustaviti.

U zadnje dvije prvenstvene utakmice, protiv Varaždina i Gorice, mučili ste se u prvom poluvremenu?

Točno je, nismo bili dobri, ali to je i zasluga protivnika, ne samo naša krivnja. Imali smo i jako dobrih stvari za koje pokušavam da prevagnu u mojoj analizi. Falilo nam je ideja, kreativnosti, agresivnosti. Međutim, u obje te utakmice pokazali smo puno karaktera, morala, želje. Kada vidite kako su igrači slavili gol protiv Gorice, onda shvatite njihovu želju i zajedništvo. 

Burno ste i vi reagirali i na poništeni gol protiv Gorice?

Teško nam je pao poništeni gol protiv Gorice, ali pokušao sam smiriti dečke i fokusirati ih na Šibenik. 

Kako komentirate ocjene da ste nervozni u ophođenju sa sucima?

U 84 utakmice kao trener u HNL-u samo sam jednom isključen i to kao trener Dinama u Osijeku. Ja utakmicu igram sa svojim igračima i želim pobijediti pod svaku cijenu. U tome idem do limita i nekada možda iz velike želje da pobijedim prijeđem tu granicu. Taj moj temperament me doveo tu gdje jesam. Ne moram govoriti što sam postigao i ostvario samo u ove dvije godine otkako sam u Hrvatskoj. Da sam samo šutio i stajao kao kofer, vjerojatno bi moji igrači i to prepoznali. Ovako vide moju emociju i koliko želim pobijediti. 

Pošteno se odnosim prema poslu i dajem svoj maksimum. Meni VAR ne treba da bih ja bio pošten. Takav sam kakav sam. Neću se mijenjati. Jedino što mi te kritike govore je da sam s Osijekom jako uspješan. Samo na uspješne ljude su ljubomorni i napadaju ih. Na gubitnike nitko nije ljubomoran. Da smo mi peti ili šesti, nitko nas ne bi spomenuo, a ovako... Tu smo. Borit ćemo se i to pošteno. Pošteno ili nikako. Ove močvare, muljaže, kombinacije... To me ne zanima, tu sam jako loš igrač. Zato što sam temperamentan, reagiram kako reagiram. Ne mogu ništa protiv ljubomore onog koji mi govori da sam nervozan, to je njegov način divljenja meni. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više