Bjelica: U nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U DERBIJU 7. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Dinamo s 1:0 i zasjeli na vrh ljestvice.

Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda Bilih nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvo mjesto ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana. Bio je to i prvi prvenstveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom dijelu, ali je bio i posve nadigran u drugom dijelu.  

> HAJDUK - DINAMO 1:0 Hajduk u ludom derbiju preuzeo vrh HNL-a

''Čestitam Hajduku na pobjedi. Bila je to utakmica puna emocija, baš kao i svaki derbi. Mi smo jako dobro ušli u utakmicu, gdje Hajduku ništa nismo dali, a imali smo dvije prilike. Trebali smo na odmor otići s vodstvom. Znali smo da oni mogu biti opasni iz prekida, tako smo i primili gol. Potom smo imali šanse Oršića i Gavranovića koje ne mogu biti bolje. Kad ne zabiješ iz pet, šest mrtvih šansi, onda izgubiš utakmicu. Tako je to u nogometu, ne pobjeđuje uvijek bolja momčad '', rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice.

Na pitanje je li izlazak Ademija utjecao na poraz Dinama, Bjelica je rekao:

''Mislim da nije ništa utjecalo, kao što mislim da nije bilo ni energetskog pada. Igrali smo 15 minuta s igračem manje, što traži dodatnu potrošnju. Nakon izlaska Jradija smo vratili ravnotežu, promašili smo šansu Gavranovića. Možda smo jedino emotivno bili ispražnjeni nakon utakmice u Rosenborgu. Međutim, nismo zaslužili poraz.''

O suđenju je rekao:

''Ne bih ništa komentirao, neka osudu donesu ljudi koji brinu o suđenju, to su TV kamere bolje vidjele'', zaključio je Bjelica.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više