Boban: Utakmicu Milana i Napolija je odlučio jedanesterac

MILANOVA pobjeda u derbi utakmici 27. kola talijanske Serije A protiv Napolija (3:0) učvrstila je njihovu prvu poziciju na ljestvici. Sada "rossoneri" imaju pet bodova više od Intera, te šest od Napolija.

> Video - Milan u pohodu na "scudetto": Ibra, Boateng i Pato potopili Napoli

Nakon mučenja u prvom poluvremenu, za Milan je sve krenulo na bolje početkom nastavka. Tada su poveli u 49. minuti kada je Zlatan Ibrahimović realizirao jedanaesterac koji je dosuđen pod prilično sumnjivim okolnostima. Naime, upitan je prilično prekršaj Aronice na Patu, čak i zbog činjenice da Pato uopće nije rukama tražio penal, već je pokazivao prstom na korner.

"Jedanaesterac je usmjerio utakmicu i, zapravo ju, odlučio", bio je komentar Zvonimira Bobana, stalnog komentatora na tv-postaji Sky.

"Napoli je u prvom dijelu vrlo dobro zaustavio Milanove napade, pogotovo Ibrahimovića. Prvi pogodak je otvorio utakmicu, ali je, naravno, bitan bio i drugi pogodak Boatenga nakon čega se Milan posve razigrao."

Treba spomenuti još jednom brazilskog nogometaša Pata koji je bio ključna figura u svemu. Iznudio je jedanaesterac, asistirao Boatengu, a potom zabio najljepši pogodak na utakmici, precizno naciljavši kut Napolijevih vratiju s 20-ak metara.

Mazzarri: Takvi penali se nakada sude, a nekada ne

Prvo poluvrijeme Milana i Napolija je bilo za brzi zaborav, a onda se i atmosfera i igra razbuktala nakon 49. minute. Tada je sudac dosudio prilično sumnjiv jedanaesterac za Milan. Nakon što je Ibrahimović bio precizan s bijele točke sve se na travnjaku promijenilo - Milan je dobio krila i pregazio je suparnika ponajviše posredstvom sjajne igre Brazilca Pata (iznuđeni penal, asistencija i pogodak).

"Nemojte me pitati o sucima, ne želim govoriti o sucima. Mogu samo reći da se takvi penali nekada sude, a nekada baš i ne", rekao je Walter Mazzarri, trener Napolija, uz nastavak:

"Strašno mi je žao što nisam u drugom dijelu, u jednom momentu, mogao biti nasamo sa svojim igračima tri-četiri minute. Da ih uputim. Nakon tog penala smo bili razbijeni. Milan je moćna momčad i iskoristili su trenutak. Više nam nisu dali igrati, bili smo gotovi nakon toga".

Pročitajte više