Bomba s Camp Noua: Legendarni Hrvat ove zime dolazi u Barcelonu?

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE nekoliko godina, kad je bio u naponu snage i kad je igrao najbolji nogomet u karijeri, ime Darija Srne često se vezivalo za dolazak u Barcelonu. Katalonski gigant nikad nije bio ravnodušan prema igračkim kvalitetama sad već bivšeg hrvatskog reprezentativca, no u to vrijeme postojali su određeni objektivni razlozi zbog čega Srna nije završio na Camp Nou.
 
Najprije, gazda Šahtara Rinat Ahmetov Srnu je smatrao gotovo pa svojim sinom. Srna je bio ikona kluba, koji je tada gradio temelje da bi u godinama koje dolaze postao europska konstanta. Novac Ahmetovu nikad nije bio problem i odlazak u Kataloniju što se tiče ukrajinskog oligarha nije bio opcija.
 
Također, ni Srna se nije nešto previše trsio kako bi napustio Donjeck. Vjerojatno svjestan da je na njegovoj poziciji u Barceloni godinama igrao sjajni Dani Alves, Srna se držao one kako je bolje biti prvi u selu, nego zadnji u gradu.
 

Ipak, u međuvremenu puno se toga promijenilo. Brazilac je ovog ljeta kao slobodan igrač napustio Barcu i pojačao je redove Juventusa, a Alex Vidal, igrač koji je doveden kao zamjena za Alvesa ni izbliza nije opravdao očekivanja.
 
Luis Enrique očajnički traži kvalitetnog igrača za desni bok, a ako je vjerovati španjolskim medijima, volio bi vidjeti Srnu na Camp Nou već ove zime.
 
Ta priča provlači se kroz medije već neko vrijeme, a prvi su je zavrtjeli sami Ukrajinci, no ni Srna nije ostao imun na špekulacije oko potencijalnog transfera u Barcu.
 
"Ono što se piše po medijima nije neistina", priznao je nedavno Srna, ostavljajući prostora mnogobrojnim nagađanjima.
 
Navodno, prva Enriqueova želja je branič Arsenala Hector Bellerin, no kako stvari stoje, od tog transfera neće biti ništa. Arsenal je protiv prodaje, a mladi Španjolac zadovoljan je u Londonu i ne pada mu na pamet napustiti Topnike.
 
Tako da su se u Barci okrenuli koliko toliko realnim opcijama, a jednu takvu vide baš u Srni. Kako pišu ukrajinski mediji, Srna bi ovaj put prihvatio ponudu s Camp Noua, a navodno ni Šahtar ne bi pravio probleme. U ime zahvale za sve ono što je Srna dao Rudarima.
 
No, koliko istine ime u ovim nagađanjima vidjet ćemo ubrzo, jer zimski prijelazni rok već je pred vratima.
 
 

Pročitajte više