bundesliga

Borussia bocnula Bayern uoči derbija: "Nama to ne treba i neće se dogoditi"

Foto: Guliver Image/Getty Images

OD 18:30 igra se utakmica koja može odlučiti njemačkog prvaka. Bayern pred svojim navijačima dočekuje dortmundsku Borussiju, klub koji uoči derbija ima dva boda više od branitelja naslova.

Hans-Joachim Watzke, prvi čovjek Borussije, tvrdi da Kovačev Bayern nije u krizi.

"Kad smo 2011. mi imali 74, a oni 65 bodova... E tad je Bayern bio slab, a mi jaki. Sad su dobili 13 od 15 zadnjih utakmica, imaju samo dva boda manje. Nisu oni slabi nego smo i mi i oni jaki", rekao je Watzke i osvrnuo se na odnose s Bavarcima.

"Imamo sjajne odnose, posebno s Karl-Heinzom Rummeniggeom. To je relacija puna povjerenja, sportske i poslovne korektnosti, ali mi i oni smo dvije različite filozofije."

Različita filozofija odnosi se na transfernu politiku.

"Pravi primjer je Bayernovo dovođenje Lucasa Hernandeza za 80 milijuna eura. Normalno da je novac bitan, ali ne mora biti presudan. Gledajte Tottenham. Dva prijelazna roka nikoga nisu kupili, a evo ih... U četvrtfinalu Lige prvaka i visoko u Premiershipu. Nema šanse da mi trošimo koliko i Bayern. Nema. Neće ići. Bar ne u bliskoj budućnosti. Ma meni je previše i platiti porez kad igrača prodam za 80.000.000 €, a ne da toliko dam za ulazni transfer."

Prvi čovjek Borussije je otkrio i da sjajni Jadon Sancho neće napustiti klub u sljedećem prijelaznom roku.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više