LIGA PRVAKA

BORUSSIA D. – MAN CITY 1:2 City preokretom do pobjede, u polufinalu ide na PSG

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters

MANCHESTER City se plasirao u polufinale Lige prvaka nakon što je u dvjema utakmicama bio bolji od Borussije Dortmund. City je u prvom srazu ovih dviju momčadi slavio pobjedu 2:1, a u današnjoj uzvratnoj utakmici u Dortmundu ponovio je taj rezultat.

S obzirom na ishod prvog susreta, plan Borussije svodio se na minimalnu pobjedu bez primljenog gola ili svaku drugu s dva ili više razlike. Samo takvi raspleti utakmice garantirali su sastavu Edina Terzića prolazak u polufinale.

Dobar start Borussije

Krenulo je dobro. Igrala se 15. minuta kad je Erling Haland prihvatio loptu sa svoje polovice i zadržao je hrvajući se sa suparnikom. Udarac nakon njegove povratne lopte nije bio precizan, ali ona se odbila do Judea Bellinghama koji je s 15 metara naciljao i pogodio lijevi gornji kut Edersonova gola.

Još uvijek 17-godišnji igrač, najmlađi u povijesti Borussije Dortmund s golom u Ligi prvaka, tim je udarcem ostvario zacrtani plan njemačkog tima te ga koju minutu kasnije i branio spašavajući gužvu pred svojim golom.

Preokret

Pokazat će se kasnije da je to bila tek uvertira u Cityjev napadački niz koji će početkom drugog poluvremena i rezultirati golom. Postignut je s bijele točke nakon što je Emre Can nehotice rukom dodirnuo loptu u svom kaznenom prostoru. Riyad Mahrez je postavio loptu na bijelu točku i u 55. minuti pogodio za izjednačenje.

U tom trenutku, a posebice s obzirom na Cityjevu dominaciju koja je trajala, nije se činilo izglednim da Borussia može do potrebnih dva razlike, a uskoro će ta misija biti i dodatno otežana. Domaćin je morao još jednom krenuti s centra nakon što je Phil Foden krasno pogodio s nekih 17 metara jakim udarcem nakon kojeg se lopta odbila od vratnice i završila iza Hitzovih leđa. Bilo je to u 75. minuti.

Borussia Dortmund završila je time ovosezonski nastup u Ligi prvaka, Manchester City ide dalje. Mjesto u finalu tražit će u dvije utakmice protiv sljedećeg suparnika, Paris Saint-Germaina.

Pročitajte više