TRANSFERI

Borussia je Halanda zapravo platila puno više od 20 milijuna eura

Foto: Twitter

DOK JE nogometni svijet iščekivao hoće li Erling Haland karijeru nastaviti u Manchester Unitedu ili Juventusu, sve je šokirala Borussia Dortmund.

Njemački klub u nedjelju je objavio dolazak 19-godišnjeg napadača koji je ove sezone u dresu RB Salzburga zabio 28 golova u 22 utakmice, od čega osam u šest kola Lige prvaka.

Vrijednost transfera formalno iznosi 20 milijuna eura, kolika je bila Halandova odštetna klauzula u Salzburgu, ali razni svjetski mediji polako otkrivaju detalje dogovora koji su odbili United i Juve.

Osim 20 milijuna Salzburgu, pišu La Gazzetta dello Sport i Tuttosport, Borussia je isplatila još 15 milijuna Halandovu agentu Minu Raioli te još 10 igračevu ocu Alf-Ingeu Halandu, dugogodišnjem premierligaškom braniču. Dakle, ukupno ga je platila 45 milijuna.

No ni to ne bi trebala biti crvena krpa za klubove poput Manchester Uniteda i Juventusa. Engleski mediji pišu kako je Raiola inzistirao na visokom postotku od idućeg transfera, pod uvjetima sličnim onima koje je dogovorio kad je Paul Pogba iz Uniteda prelazio u Juventus.

Budući da su se oba kluba već ranije opekla na dogovorima s Raiolom, Borussia je jedina pristala na njegove uvjete.

Haland je s klubom iz Dortmunda potpisao do ljeta 2024., a zarađivat će osam milijuna eura na godinu.
 

Pročitajte više