LIGA PRVAKA

BORUSSIA M. - INTER 2:3 Brozović asistirao. Kaos u skupini B, svi mogu proći dalje

Foto: EPA-EFE

OD ŠEST utakmica večernje matineje Lige prvaka, najzanimljiviju utakmicu odigrali su Borussia Mönchengladbach i milanski Inter. Talijani su na kraju slavili 3:2 i tako napravili totalan kaos u skupini B gdje kolo prije kraja svaka momčad može ispasti i proći dalje.

Inter je prije utakmice morao pobijediti kako bi zadržao nadu u zadnjem kolu proći dalje, a za Talijane je dobro krenulo od samog početka. Darmian je pogodio u 17. minuti, Gagliardini ga je pronašao, a Darmian krasno pogodio u donji desni kut.

Gosti su se povukli nakon vodstva, a pokleknuli su u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Plea je zabio glavom u rašlje nakon ubačaja Lazara.

Inter je jurnuo po pobjedu u drugom poluvremenu i činilo se da je sve riješio u razmaku od devet minuta. Lukaku je zabio dva komada, prvo u 64. minuti. Primio je loptu od Brozovića, vrhunski se zagradio i izborio za prostor te pogodio po podu daljnji kut za 2:1. Potom je u 73. minuti završio kontru, Hakimi je probio desno, pronašao samog Belgijanca u sredini koji je zakucao za 3:1.

VAR spasio Inter

Tri minute kasnije Plea je drugim pogotkom na utakmici vratio domaćine u utakmicu, a ubrzo nakon toga je sve trebao riješiti Ashley Young. Nije dobio idealan ubačaj s desne strane, ali imao je dovoljno vremena namjestiti se i zakucati loptu u praznu mrežu s dva metra. Ipak, promašio je desnicom loptu.

A onda, vrhunac drame u 83. minuti. Plea je opet sjajno pogodio, činilo se za hat-trick, ali Inter spašava VAR. Plea je pogodio, ali Embolo se našao u zaleđu ispred golmana i iako nije dirao loptu utjecao je na igru tako da je zaklonio pogled Handanoviču. 

Do kraja utakmice Borussia je bacila sve u napad, ali rezultat se nije mijenjao i sada imamo potpuni kaos u skupini B.

Borussia je i dalje prva u skupini s osam bodova, a Šahtar je skočio na drugo mjesto nakon 2:0 pobjede protiv Reala. Madriđani su treći zbog dva poraza od Šahtara, a obje ekipe imaju sedam bodova. Inter je posljednji s pet bodova.

U zadnjem kolu Real dočekuje Borussiju, a Inter Šahtar. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više