Borussijino čudo od djeteta zabilo dva gola na U-17 utakmici, ali nitko ne vjeruje da ima samo 12 godina

Foto: Sports United GmbH

OMLADINSKA škola dortmundske Borussije zadnjih godina izbacila je nekoliko fantastičnih igrača, a prema zadnjim izvještajima iz Njemačke, na horizontu je još jedno čudo od djeteta.

Youssoufa Moukoko zabio je u nedjelju dva gola na utakmici Borussijine U-17 momčadi protiv Unterratha. Ne bi to bilo ništa čudno da Moukoko nema samo 12 godina. Ni to ne bi bio problem, ali mladi Nijemac na svim fotografijama izgleda barem pet, šest godina starije, što je odmah pokrenulo staru priču o godinama igrača afričkog porijekla.

Moukoko je rođen 20. studenog 2004. godine u kamerunskom glavnom gradu Yaoundeu, nakon čega je ubrzo preselio u Njemačku.

"Čim se rodio registrirao sam ga u njemačkom konzulatu u Yaoundeu, tako da nikakvih problema nema. Uostalom, ne može biti stariji budući da mu majka ima samo 28 godina", rekao je Youssoufin otac Joseph koji živi u Hamburgu.

Moukokoovi golovi se na snimci mogu pogledati od 2:20.

Moukoko je prošle sezone za Borussijinu U-15 momčad zabio 33 gola u 21 utakmici, a već je na širem popisu njemačke U-15 reprezentacije za koju bi uskoro trebao nastupiti.

Pročitajte više