Brazil i Urugvaj sigurno, Argentina se šverca, ali prvak Južne Amerike ostaje bez SP-a

Foto: Hina
 
JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE za SP 2018 došle su do pola puta, a Čileu, koji je pobijedio na dva posljednja kontinentalna prvenstva, nakon poraza 0:3 kod Ekvadora, čak i dodatne kvalifikacije bježe pet bodova, odnosno drži tek sedmo mjesto od deset.

Urugvaj i Brazil na putu su prema Rusiji jer drže prva dva mjesta i nakon 9. kola, u kojem su na domaćim terenima uvjerljivo pobijedili dvije najgore reprezentacije.

Urugvaj 3:0 pobijedio posljednjeplasiranu Venezuleu uz dva gola Cavanija i jedan Lodeira, te dvije asistencije Luisa Suareza. Brazil je razbio Boliviju sa čak 5:0. Neymar je u 11. minuti zabio prvi gol, Coutinho je 15 minuta kasnije dodao drugi, da bi Neymar o kraja poluvremena namjestio golove Filipeu Luisu i Gabrielu Jesusu. Konačan rezultat u 76. minuti postavio je Roberto Firmino.

Kolumbija je golom Cardone u sudačkoj nadoknadi došla do iznimno bitne pobjede na gostovanju kod Paragvaja.
 
Argentina je u Limi ostala bez važnih bodova, koji bi im na kraju mogli puno značiti, dok će Peruancima malo značiti jedan koji su osvojili (2:2), ali svakako sladak jer je uzet favoritima. Funes Mori u 16. i Higuain u 78. minuti dovodili su Argentince u vodstvo, dok su za domaćine izjednačivali Guerrero u 58. i Cueva iz penala u 84. minuti.
Vrh tablice južnoameričkih kvalifikacija za SP je zgusnut, odnosno borba za četiri mjesta koje vode izravno u Rusiju, a jedno u dodatne kvalifikacije jako je tijesna: Urugvaj vodi s 19 bodova, jednim više od Brazila, a od trećeg do petog mjesta su Ekvador, Kolumbija i Argentina sa 16 bodova. Paragvaj ima 12 bodova, a Čile 11. 
 
U 10. kolu, koje se igra 11. i 12. listopada, sastaju se: Bolivija - Ekvador, Kolumbija - Urugvaj, Argentina - Paragvaj, Čile - Peru i Venezuela - Brazil.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više