BRAZILCI SIGURNI Aco preuzima njihovu reprezentaciju

Foto: Fiba

NAKON debakla na Eurobasketu Aco Petrović najuren je s klupe hrvatske košarkaške reprezentacije, ali možda neće ostati dugo na burzi. Brazilski mediji pišu kako je bivši hrvatski izbornik prvi favorit za preuzimanje reprezentacije Brazila.
 
Tu je vijest u javnost prvi lansirao portal Baskquete 360, a kasnije su je prenijeli svi ostali tamošnji sportski mediji.
 
Prema pisanju tog portala, rad Petrovića svidio se tamošnjem Savezu još prošlog ljeta, kad je u Riju na olimpijskom turniru Hrvatska pobijedila domaćina.
 
Brazilsku reprezentaciju na nedavnom America Cupu vodio je Cesar Guidetti, koji očito nije zadovoljio, i Brazilci žele novo ime koje će ih voditi u kvalifikacijama za SP.
 
Južnoameričke utakmice igraju se u istom terminu kao i europske, a Brazil ima identični problem kao i većina reprezentacija jer u NBA ligi ima nekoliko igrača; Nene, Splitter, Neto, Felicio, Cabocio...
Preuzme li Aco doista klupu Brazila, bila bi mu to treća reprezentacija u trenerskoj karijeri. Uz Hrvatsku, vodio je i BiH.
 

Pročitajte više