Burić: Dosta je priče da Hajduk uvijek gubi kad je fešta!

Foto: Hina / Index 

TRENER Hajduka Damir Burić zadovoljan je stigao pred novinare nakon rođendanske pobjede nad Slaven Belupom (2:0). Burić je vrlo emotivno je proživljavao je svaku minutu susreta koji su navijači pretvorili u spektakl. Bilo mu je bitno da Hajduk večeras pobijedi i skine etiketu kluba koji svaku veliku feštu van terena ubije porazom na njemu.

"Čestitam svojim igračima. Odigrali su dobru utakmicu. Vidjeli smo dinamični Hajduk koji je pod svaku cijenu želio pobjedu. Bilo nam je dosta priče da ne možemo pobijediti kada je velika fešta. Danas smo pokazali da možemo. Pobijedili smo s pravim odnosom, možemo biti zadovoljni", kazao je Burić te se zahvalio navijačima:

"Čestitam na atmosferi. Ovo je fenomenalno. U određenim momentima utakmice morao sam se koncentrirati da pratim događaje na terenu, jer sve ovo izvan terena bilo je prekrasno. Lijepa večer za sve nas koji volimo Hajduka. Osjećali smo ogroman pritisak uoči utakmice, imamo mladu momčad, ali pritisak je nužan preduvjet uspjeha"

Trener je pohvalio igru Marka Bencuna kojem je s odlaskom Andrije Balića namijenjena uloga glavnog Hajdukovog kreativca. Pogotke su isporučili Nižić i Sušić, no Burić ističe da se među strijelce zaslužio upisati i Bencun.

"Šteta što za dobru igru nije nagrađen pogotkom. Odradio je tehnički i taktički na visokoj razini, ubacio se prema naprijed i stvarao opasnosti. Svi elementi ofenzivne i defenzivne igre bili su sadržani u njegovoj izvedbi. Nije me iznenadio jer ga gledam svaki dan na treningu. Dali smo mu više prostora za kreaciju i zadovoljni smo. Produžio je ugovor, to je važno. U segmentu kreacije daje nam dodatni touch", objašnjava Burić.

Pročitajte više