Čačić: Nije nam lako

Foto: Hina

HRVATSKA sutra od 21 sat protiv Španjolske igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva. Pobjedom protiv Španjolaca osvojila bi skupinu i imala lakše suparnike u nokaut fazi.
 
Utakmicu sa Španjolcima u hrvatskoj bazi u Francuskoj najavio je Ante Čačić, koji nije htio otkriti hoće li nastupiti Luka Modrić.
 
"Prošao je magnetsku rezonancu, koja je pokazala da nema rupture, a hoće li nastupiti to ćemo još vidjeti", rekao je Čačić i posebno pohvalio Ivana Rakitića za nastupe na Euru.
 
"Ovo je njegovo najbolje izdanje u reprezentaciji. Ne sjećam se da je ikada tako odigrao kao drugo poluvrijeme protiv Turske i cijelu utakmicu protiv Češke."
 
Darijo Srna?
 
"Kad sam preuzeo reprezentaciju, moj prvi odlazak je bio kod Srne. On ima više utakmica u Ligi prvaka nego svi naši igrači zajedno. Radi se o klasnom igraču, a kakav je čovjek i lider govori i to da je toliko poštovan u Ukrajini."
 
UEFA je zbog nereda navijača HNS kaznila sa 100 tisuća eura. Jesu li sada mirniji u kampu?
 
"Naravno da nam nije bilo lako, ali mi smo se usredotočili na ono što nas čeka. I predsjednik Šuker je nakon utakmice rekao da Hrvatska neće biti izbačena."
 
Postoji li strah od novih nereda?
 
"Nismo zabrinuti, jer je to bila dovoljna opomena za francusku policiju i nas same. Mislim da će navijači biti uzorni. Bile su neke indikacije da bi se mogla pojaviti neka grupica koja bi mogla iskompromitirati reprezentaciju protiv Češke, a naša je jedina obrana u tom slučaju ponašanje i dobre igre. To je senzibiliziralo Hrvatsku i došlo je do stava da se ne može terorizirati nekoga tko na takav način prezentira državu. Vidjeli ste da su naši navijači u velikoj većini bili uzorni."
 
Čačić ne planira kalkulirati i možda porazom i trećim mjestom izabrati lakše suparnike.
 
"Ova reprezentacija mora tražiti pobjedu protiv svakoga i neće biti kalkulacija. Pun respekt Španjolcima, ali tražit ćemo pobjedu."
 

Pročitajte više