OBJAVLJENE SNIMKE "Čak sedam boksača je nokautiralo Joshuu"

Screenshot (Youtube)

DAVID HIGGINS, promotor WBO prvaka u teškoj kategoriji Josepha Parkera, na Novom Zelandu održao je press konferenciju povodom potencijalnog dvoboja protiv boksačke super zvijezde i također teškaškog prvaka Anthonyja Joshue.
 
Već smo pisali o tome da je meč gotovo dogovoren nakon što su propali pregovori s Deontayem Wilderom i njegovim timom. Naravno, sve je zapelo na raspodjeli financijskog kolača. Iako je i ovdje u početku išlo jako teško kada su u pitanju financije, čini se kako je Joshuin promotor Eddie Hearn ipak pristao na raspodjelu u omjeru 65-35 iako je prvotno inzistirao na 75-25.
 
No, dio press konferencije na Novom Zelandu je bio posvećen i navodnoj “staklenoj bradi” njihova potencijalnog protivnika Britanca Joshue. Higgins je novinarima pokazao video na kojem se vide kadrovi koji prikazuju uzdrmanog Joshuu u nekim prijašnjim borbama. Isti video je prikazao i intervjue nekoliko boksača koji tvrde da su nokautirali Joshuu na sparinzima ili u amaterskim mečevima. Jasno je da će Higgins i Parker pokušati poljuljati Joshuino samopouzdanje tvrdnjom da ima staklenu bradu.
 
"U posljednja 24 sata su nas kontaktirala još dvojica boksača koji tvrde da imaju snimke na kojima je AJ nokautiran", tvrdi Higgins i dodaje:
 
"To je brojka od ukupno sedam boksača. I dalje istražujemo te posljednje tvrdnje, ali čini se da su istinite. Nije čudo da Joshua pokušava stopirati meč protiv Josepha Parkera – istinskog svjetskog prvaka koji nikada nije bio u nokdaunu u karijeri."
 

 
Higgins je ponudio čak 20 tisuća funti nagrade svakome tko može ponuditi dokaz da je Parker ikada u karijeri doživio ne nokaut, nego i nokdaun. Neovisno o tome radilo se o meču na profesionalnoj ili amaterskoj razini. Ili se radilo o sparingu.
 
"Mislim da smo ponudili pristojan novac svakome tko može dokazati da je Joseph Parker ikada bio u nokdaunu. Od nikoga nismo čuli niti glas. Ta ponuda i dalje vrijedi", ponovio je Higgins.
 

Embed from Getty Images

Pročitajte više