HRVATSKI NOGOMETAŠI

Calciomercato: Juventusu je Sosa jako zanimljiv, a neće ga puno koštati

Foto: Profimedia

JUVENTUS je u potrazi za lijevim bekom. Alex Sandro prije nekoliko je godina bio jedan od najboljih igrača na svijetu na toj poziciji, no s godinama je pao i torinski klub pokušava pronaći zamjenu. Spominjao se Ivan Perišić, kojem istječe ugovor s Juventusom, no talijanski Calciomercato navodi da je u kombinacijama za taj bok još jedan hrvatski reprezentativac.

Jedno od imena koja se spominju za popunu mjesta na lijevom boku je Borna Sosa. O hrvatskom reprezentativcu Calciomercato piše da je s godinama postao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu. Ove je sezone skupio devet asistencija, a zabio je i dva pogotka. Njegova je najbolja karakteristika vrhunski centaršut. Sosa ima ugovor sa Stuttgartom do 2025. godine, a Talijani smatraju da bi ga Juventus mogao dovesti za oko 25 milijuna eura.

Sosa je nedavno uvršten i u idealnu momčad Bundeslige koju je objavio Transfermarkt. Navodno je za njega, među ostalima, zainteresiran Chelsea, koji će ovog ljeta izgubiti standardnog lijevog beka Marcusa Alonsa. Bayern, Barcelona i Manchester United također su zainteresirani za hrvatskog reprezentativca.

Pročitajte više