Celticsi razbili Heat u Miamiju i vratili prednost domaćeg terena

Foto: Profimedia

NAKON šokantnog poraza kod kuće u drugoj utakmici serije, Boston Celticsi u trećoj su pobijedili Miami Heat u gostima 104:84, vratili prednost domaćeg terena i poveli 2:1. Sve je riješeno u prvom poluvremenu, nakon što su Celticsi u prvoj četvrtini limitirali Heat na samo 12 poena, a u drugoj su sami postigli 42, više nego domaćini u cijelom poluvremenu (39).

Jayson Tatum i Jaylen Brown postigli su po 22 poena za Celticse, Kristaps Porzingis dodao je 18, a Derrick White 16. Kod Miamija je najbolji bio Bam Adebayo s 20 poena, a Nikola Jović i Tyler Herro ubacili su po 15.  Mladi Srbin tako je postavio novi osobni rekord u doigravanju, a imao je i 15 skokova, jedan manje nego na drugoj utakmici.

VIDEO: Arena Sport

Butleru se hrabra najava obila o glavu

Ogromna razlika u odnosu na lanjsku seriju konferencijskog finala, u kojoj je Miami vodio 3:0, izgubio sljedeće tri pa slavio u majstorici u Bostonu, izostanak je najboljeg Heatova igrača Jimmyja Butlera, koji ne igra zbog ozljede koljena. 

On je utakmicu pratio uz teren, a u njenoj ranoj fazi tražili su ga kratki intervju, u kojem je potvrdio svoju neograničenu vjeru u sebe i suigrače, što mu se naposljetku obilo o glavu. "Mi vjerujemo, ali ostali ne, Dosta mi je više slušanja hvalospjeva na račun Bostona na nacionalnoj televiziji kad dobijemo utakmicu. Sad je 1:1, a mi ćemo povesti 2:1", rekao je Butler.

Bez njega i startnog razigravača Terryja Roziera Heat je izgledao bezglavo, a trener Erik Spoelstra u nevjerici je pratio kako njegovi igrači griješe iz posjeda u posjeda, a vodstvo Bostona nezaustavljivo raste. Celticsi su izgledali moćno kao i u većini sezone te će imati priliku u noći s ponedjeljka na utorak pred svojim navijačima povećati prednost na 3:1.

Pročitajte više