SP U RUKOMETU

Červar nakon pobjede: Glava igra, samo glava...

Foto: EPA-EFE

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA je u dramatičnom prvom nastupu na rukometnom SP-u u 1. kolu skupine B pobijedila Island 31:27 i odlično otvorila turnir. Bila je to utakmica velikih oscilacija i Hrvatske i Islanda, ali je Červarova momčad na kraju zahvaljujući islandskim pogreškama te sjajnom Stepančiću (osam golova) i Cindriću (šest golova) došla do pobjede.

"Znao sam da će za ovu utakmicu biti najvažnija mentalna snaga. Zadovoljan sam, ali nema prevelikog slavlja. Igrali smo dinamičan i brzi rukomet. Obrana nije bila baš čvrsta jer nismo u utakmicu ušli nabrijani na obranu. Lako su nam dolazili do gola, ali vidjeli ste, kad smo stisnuli zonu, okrenuli smo rezultat. Malo smo pogubili koncentraciju u drugom dijelu, ali opet nas je izvukla obrana. Pobijedio je karakter i za to moram pohvaliti igrače. Ja uvijek kažem da igra glava. Samo glava", rekao je izbornik Lino Červar nakon utakmice.

Njegovu reprezentaciju do pobjede je nosila i golema podrška navijača u Olimpijskoj dvorani u Münchenu.

"Bili su fantastični i hvala im. Ako svi zajedno ovako nastavimo do kraja, možemo biti optimisti", dodao je izbornik.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više