Četvrtfinale Lige prvaka: Susret Liverpoola i Juventusa prvi put nakon 20 godina

VEČERAS s početkom u 20:45 igraju se prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. U Liverpoolu se sastaju Liverpool i Juventus, a u Lyonu Lyon i PSV Eindhoven. U početnom sastavu Liverpoola vjerojatno će istrčati Igor Bišćan.

 

 

 

 

Liverpoolu i Juventusu će ovo biti prvi susret nakon 1985. godine i tragedije na stadionu Heysel kada je 39 navijača izgubilo život. Trener Juventusa Fabio Capello rekao je za UEFA.com: "Anfield više od bilo kojeg drugog engleskog stadiona ima atmosferu koja te jednostavno ponese. Kako bi pobijedili, morat ćemo biti jako fokusirani i predani. Ponosan sam što sam trener Juventusa koji prvi put nakon 20 godina od tragedije igra s Liverpoolom. Najbolji način da to zaboravimo je da prikažemo dobru igru." Zabrinut je da je njegova momčad malo izgubila kontinuitet jer nisu igrali od 19. ožujka.

Rafael Benitez se također osvrnuo na činjenicu da se dvije momčadi prvi puta susreću nakon tragedije naglasivši kako je najvažnije da se priča o nogometu, pozitivnim stvarima i budućnosti. "Moja momčad zna da mora biti agresivnija i nametnuti što jači tempo." – rekao je za Benitez.

Liverpoolu nedostaju Morientes i Pellegrino, a vraća se oporavljeni Dudek. Za Juventus vjerojatno neće nastupiti Trezeguet zbog natečenog gležnja, Zalayeta zbog bolova u leđima i Tacchinardi koji je suspendiran.

Vjerojatni sastav Liverpoola: Dudek, Finnan, Hypia, Traore, Carragher, Šmicer, Gerrard, Bišćan, Riise, Baroš, Luis Garcia.

Vjerojatni sastav Juventusa: Buffon, Zebina, Cannavaro Thuram, Zambrotta, Camoranesi, Emerson, Blasi, Nedved, Del Piero, Ibrahimović

 

 

 

Paul Le Guen, trener Lyona izjavio je kako smatra da je njegova momčad bolje pripremljena i zbog toga ima više šanse da dođe do polufinala. Od prošlogodišnjeg ispadanja u četvrtfinalu od Porta su, kaže, naučili kako momčad mora biti kvalitetnija na ključnim pozicijama pa su sada na tome poradili i doveli u svoje redove nekoliko igrača koji su podigli igru na višu razinu.

Guus Hiddink smatra kako je Lyon već neko vrijeme momčad broj 1 u Francuskoj i kako će, ukoliko žele ostvariti pozitivan rezultat, morati stalno biti dva koraka ispred njih.

Vjerojatni sastav Lyona: Coupet, Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal, Juninho, Essien, Diarra, Malouda, Wiltord, Govou

Vjerojatni sastav PSV-a: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, Cocu, Park, Hesselink, Farfan

Pročitajte više