CHELSEA - CITY 2:0 Pepov stroj doživio prvi poraz u sezoni

Foto: Guliver Image/Getty Images

CHELSEA je u derbiju 16. kola Premierlige s 2:0 pobijedio Manchester City i tako branitelju naslova nanio prvi poraz u sezoni.

Chelsea je pred svojim navijačima poveo u 44. minuti iz prvog udarca u okvir gola. Nakon briljantnog dodavanja Davida Luiza za Edena Hazarda, Belgijac je proigrao N'Goloa Kantea koji je rutinski doveo domaće u vodstvo. 

Do drugog gola Chelsea, za kojeg je Mateo Kovačić igrao 65 minuta, stigao je u 77. minuti iz svog prvog kornera na utakmici nakon kojeg je gostujuću mrežu pogodio David Luiz.

Utakmica bez klasičnog napadača

Guardiolina momčad, koja je bila oslabljena neigranjem Kevina De Bruynea i Sergija Aguera, imala je 63 posto posjeda lopte, 12 kornera i 10 udaraca prema golu, ali je upisala prvi ligaški poraz u sezoni. Zanimljivo, i Guardiola i domaći trener Maurizio Sarri poslali su na travnjak momčadi bez klasičnog napadača - lažne devetke igrali su Hazard i Raheem Sterling.

Ovom pobjedom Chelsea se približio Cityju na sedam bodova zaostatka. Vodeći Liverpool bježi osam bodova londonskom klubu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više