Chelsea je jedan potez udaljen od borbe za ostanak. Zato ga još nije povukao

Foto: Profimedia

REZULTATSKI loša sezona Chelseaja nastavljena je s dva uvjerljiva vezana poraza pa je tako momčad koju vodi Mauricio Pochettino u posljednjem kolu poražena od Wolverhamptona (2:4), a to je poraz koji se naslonio na onaj iz prethodne utakmice u kojoj je od Chelseaja bolji bio Liverpool (4:1). Londonski klub je na 11. mjestu ljestvice Premier lige, a Pochettino na udaru kritika. Ipak, čini se da njegova pozicija nije ugrožena.

Argentinski stručnjak je pod ugovorom na još 18 mjeseci, a otkaz njemu i njegovim pomoćnicima koštao bi klub sa Stamford Bridgea oko 15 milijuna eura, podsjećaju engleski mediji. Kada bi Chelsea bio primoran isplatiti taj novac automatski bi prekršio pravilo Financijskog fair-playa i bio bi kažnjen oduzimanjem bodova.

Podsjetimo, zbog istog je ove sezone Everton kažnjen oduzimanjem 10 bodova. Ako bi takvu kaznu dobio i Chelsea našao bi se samo dva boda iznad zone ispadanja u Championship i prijetila bi mu borba za ostanak u engleskom prvenstvu. Kao što prijeti i Evertonu koji bi da sezona sad završi kliznuo u po snazi drugi razred nogometa u Engleskoj.

Pročitajte više