Lige petice

Chelsea kaznio Kepu zbog cirkusa na finalu Liga kupa

Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO su u Chelseaju odmah nakon finala Liga kupa pokušali smiriti tenzije između trenera Maurizija Sarrija i vratara Kepe Arrizabalage, na kraju su odlučili kazniti neposlušnog vratara.

Podsjetimo, Sarri je u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka htio zamijeniti Kepu, ali je on odbio izaći s terena. Kasnije su i jedan i drugi naveli da je u pitanju nesporazum, a Sarri čak priznao da je on pogriješio misleći da Kepa ne može braniti penale zbog grčeva. Međutim, nitko im ne vjeruje i svi su uvjereni da je Sarri htio uvesti Willyja Caballera koji bolje brani penale, a da je Kepa zbog toga odbio izaći. 

"Iako je sve to bio nesporazum, napravio sam veliku grešku onakvim ponašanjem u toj situaciji. Zbog toga sam danas uzeo vremena te se ispričao Willyju, treneru, suigračima te klubu. Sada želim isto napraviti i s navijačima", rekao je Kepa.

Embed from Getty Images

Klub ga je kaznio jednom tjednom plaćom, što je oko milijun i pol kuna. Donirat će je u humanitarne svrhe.

"Naučit ću iz ovog slučaja i prihvaćam svaku kaznu koju klub smatra primjerenom."

Nakon odluke o kazni oglasio se i Sarri čija je budućnost u Chelseaju pod velikim upitnikom.

"Pričali smo i bio je to dobar razgovor. Došlo je do nesporazuma, ali je Kepa svjestan da je loše reagirao. Ispričao nam se svima. Klub ga je kaznio, a za mene je slučaj završen. Žao mi je što se nakon dobro odigrane utakmice priča samo o tom incidentu."

Embed from Getty Images

Kepa na kraju nije uspio biti junak. U raspucavanju je od pet penala obranio jedan, a Chelsea ostao bez trofeja protiv Cityja.

Pročitajte više