Chelsea slavi potpis nevjerojatnog ugovora: Evo koje bogatstvo dobiva za nošenje dresa

Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO ugovor s aktualnim proizvođačem opreme ima sve do 2023., Chelsea će od iduće sezone nositi majice i dresove novog proizvođača.

Adidas je bio sponzor Bluesa od 2006., koji sada s njima prekidaju suradnju zbog Nikeove ponude koja se ne odbija i doslovno je duplo bolja od one aktualnog opskrbljivača.
 
Jer Adidas plaća Chelseaju 30 milijuna funti godišnje kako bi nosio tri crte. Prelazak pak na "swoosh", koji sponzorira klupske zvijezde Hazarda i Williana, na Stamford Bridge donosi 60 milijuna godišnje, pa nije ni čudo što je Chelsea platio Adidasu 40 milijuna funti otpremnine kako bi šest godina prije isteka ugovora prekinuo suradnju s njima.
 
Jer 15-godišnjim ugovorom s Nikeom, Chelseaju je dakle zajamčeno 900 milijuna funti, što je iznos koji je i vrtoglav i za Abramoviča. 
Marina Granovskaja, direktorica Chelseaja, izjavila je povodom početka ovog divnog prijateljstva: "Ovo je nevjerojatno uzbudljiv i važan ugovor za naš klub. Kao i Chelsea, Nike je poznat širom svijeta po izvrsnosti i inovativnosti i radujemo se zajedničkom poslu u sigurno uspješnom pratnerstvu."
 
Engleski mediji pišu da o važnosti ovog deala svjedoči i to što je ovo tek treći put da je Granovskaja dala izjavu za javnost otkako je Abramovič preuzeo Chelsea.
 
Trevor Edwards, Predsjednik Nike Branda, također je pucao od zadovoljstva: "Chelsea je klub svjetske klase i bogate tradicije, a partnerstvo s njim pojačat će našu lidersku poziciju u nogometu. Uzbuđeni smo što ćemo pomoći globalnom rastu kluba te služiti igračima i navijačima s Nikeovim inovacijama i dizajnom."
 
Drugim riječima, zarađivati nove milijarde prodajom naših dresova Amerikancima i Azijatima.

Pročitajte više