Chelseajev golgeter opalio po Conteu: "Tretiraju me kao kriminalca, želim u Atletico"

Foto: Getty Images/Guliver Image

DIEGO COSTA požalio se novinarima na svoj status u Chelseaju i oštro se obrušio na londonski klub i trenera Antonija Contea.

Španjolski golgeter nije u planovima talijanskog stručnjaka u novoj sezoni, a Conte mu je još u lipnju porukom javio da neće biti dio njegove momčadi u novom pohodu na naslov prvaka. Ipak, klub ga ne želi pustiti i zove ga da se vrati trenirati s rezervama.

"Zašto me ne puste, ako me ne žele? Tretiraju me kao kriminalca. Moram raditi to što moram, moram misliti na sebe. Bio sam dobar dečko ovdje i pokušao sam napraviti pravu stvar. Sada želim otići u Atletico", rekao je Costa za Daily Mail.



U siječnju se sukobio s jednim od trenera nakon čega je izostavljen iz momčadi za jednu utakmicu, a mediji su počeli pisati o njegovom transferu u Kinu.

"U siječnju se dogodilo to s trenerom, bio sam blizu potpisa novog ugovora, a onda se klub povukao. Mislim da je trener bio iza toga. On je to tražio. Njegove ideje su jasne i fisne. Vidio sam kakva je osoba. On ima svoje mišljenje i to se neće promijeniti. Poštujem ga kao velikog trenera, napravio je sjajne stvari, ali ne poštujem ga kao osobu. Nije tip trenera koji je blizak s igračima. A nema ni karizme", rekao je Costa.

Nakon završene sezone Conte je Costi SMS porukom javio da na njega ne računa, a španjolski napadač još ju čuva.


"Nisam obrisao poruku. Ako me optuže da lažem, mogu im pokazati. Jasno je rekao da ne računa na mene, da mi želi sve najbolje u budućnosti. Točka".

"Čekam da me Chelsea oslobodi. Nisam želio otići, bio sam sretan. Ali kada vas trener ne želi, morate otići", rekao je Costa.

U Chelsea je stigao iz madridskog Atletica u ljeto 2014. za gotovo 40 milijuna eura. Od tada je osvojio dva naslova prvaka i Liga kup. U prošloj sezoni zabio je 22 gola u 42 nastupa. Aktualni ugovor mu vrijedi do 30. lipnja 2019. godine.
 

 

 

 

Pročitajte više