Cibona je do zadnjeg tvrdila da je budućnost kluba, a dečko ipak odlazi u Crnu Goru

BIVŠI dvostruki prvak Europe i sinonim za košarku na ovim prostorima, zagrebačka Cibona, iz godine u godine sve više tone. Slavni klub je daleko od slavnih dana, a ova sezona je jedna od najgorih u povijesti. Cibona je u ABA ligi završila na slabom devetom mjestu, a u polufinalu PH Split ju je razbio u dvije utakmice.

Uz Roka Prkačina, jedina svijetla točka simbola Zagreba bio je 20-godišnji Lovro Gnjidić. Mladi bek je u ABA ligi igrao 14.8 minuta po utakmici, a za to vrijeme imao je učinak od 6.3 poena, 2.1 asista i 1.6 skokova. U domaćem prvenstvu Gnjidić je za 15.7 minuta postizao 4.7 poena u prosjeku, uz 3.1 asistenciju i 1.6 skokova.

Prkačin i Gnjidić trebali su biti zalog za nešto svjetliju budućnost Cibone, no kako stvari stoje, Lovro će od ljeta postati igrač trećeplasiranog sastava ABA lige Mornara iz Bara.

"Napravit ćemo konkurentnu ekipu i u narednoj sezoni. Dovest ćemo jednog od najvećih talenata u regiji Lovra Gnjidića. Naš je zadatak da učinimo sve da se njegov talent ovdje izbrusi kako bi u dogledno vrijeme došao na nivo koji mu svi prognoziraju, NBA igrača", rekao je ambiciozni gazda Mornara Đorđije Pavićević za službene stranice kluba.

Ne bi to bilo ništa neobično da hrvatsku košarkašku javnost prije samo mjesec dana ljudi iz Cibone nisu uvjeravali da je ovaj scenarij nemoguć, premda se o odlasku Gnjidića u Crnu Gora mjesecima pričalo.

"Oko tog slučaja želim se obratiti sportskoj javnosti i navijačima Cibone, želim im poručiti da ne brinu jer će Lovro Gnjidić i sljedeće sezone nositi dres Cibone. S time bi završio tu temu i stavio točku", u travnju je izjavio trener Cibone Vladimir Jovanović, a da Gnjidić neće nikuda objavila je i sama Cibona priopćenjem za javnost.

"U kontekstu medijskih napisa koje su potaknule brojne upite i špekulacije oko transfera našeg igrača Lovre Gnjidića, Košarkaški klub Cibona je dužna reagirati i istaknuti kako razigravač Lovro Gnjidić nije prodan u Mornar Bar."

Odlazak Gnjidića u Bar bio bi samo još jedan čavao u lijes kluba koji je nekoć harao Europom.

Pročitajte više